• Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη 30 Μάιος 2024, 09:35:18.

Σχολικές γιορτές

Η ομάδα κινηματογράφου μας

Εκπαιδευτικοί ιστότοποι

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Λειτουργικό Σύστημα
PHP
5.6.40
MySQL
5.5.5-10.1.31-MariaDB
Ώρα
23:49
Προσωρινή Αποθήκευση
Απενεργοποιημένο
GZip
Απενεργοποιημένο
Επισκέπτες
15
Άρθρα
144
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
13
Εμφανίσεις Άρθρων
56582

Σχολείο υπηρεσίας

1

                                                     1ο Γυμνάσιο Καβάλας

Επίσκεψη ομάδας νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας "ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ" στο Ντόρτμουντ

Από τις  7/5/2024 έως τις 12/5/2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας "ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ" στο Ντόρτμουντ Γερμανίας, σε συνεργασία με τον οργανισμό "Train of Hope Dortmund e.V." και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης προγράμματος ανταλλαγών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των Γερμανών νέων στην Καβάλα τον Οκτώβριο.

Το θέμα του προγράμματος "Human Rights", "Όλοι ίσοι – όλοι διαφορετικοί – πολίτες του κόσμου" διερευνήθηκε σεεργαστήρια και σεμινάρια που σχεδιάστηκαν και επιτελέστηκαν, και στα οποία δεν συζητήθηκαν μόνο θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη μετανάστευση/ενσωμάτωση, τον εκτοπισμό, την εξολόθρευση και τις στερεοτυπικές στάσεις απέναντι σε λαούς όπως οι Ρομά, τον σεβασμό στο δικαίωμα της ελευθερίας, την ανεκτικότητα... αλλά αναδείχτηκαν κι αναπτύχθηκαν δεσμοί μέσω της αλληλεπίδρασης των νέων, καθώς ήταν κι αυτός ένας στόχος του προγράμματος.

Οι νέοι μας βίωσαν τη γερμανική κουλτούρα σε διάφορους τομείς και γνώρισαν τον πολιτισμό και την ιστορία του Ντόρτμουντ, αφού επισκέφθηκαν ιστορικούς χώρους.

Η επίσκεψη στην κοιλάδα του Ρουρ, στο Βιομηχανικό συγκρότημα Ανθρακωρυχείων (ZecheZollvereinEssen) τους έδωσε την ευκαιρία να βαδίσουν και να γνωρίσουν το μονοπάτι του άνθρακα καθώς και να διερευνήσουν τις δύσκολες κι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.

Παράλληλα οι διαδραστικές ξεναγήσεις στο Έσσεν και στην Κολωνία, οι παρουσιάσεις στον Οργανισμό για την ελληνική μετανάστευση, τότε και τώρα (BrainDrain), η επίσκεψη στο κουρδικό κέντρο και η εκμάθηση κουρδικών χορών, συνέβαλαν στην ενδυνάμωση των νέων μας ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες, στη δημιουργία φιλικών δεσμών κι έδωσαν το ερέθισμα για μια κριτική προσέγγιση της πραγματικότητας.