• Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα 27 Μάιος 2024, 15:21:34.

Σχολικές γιορτές

Η ομάδα κινηματογράφου μας

Εκπαιδευτικοί ιστότοποι

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Λειτουργικό Σύστημα
PHP
5.6.40
MySQL
5.5.5-10.1.31-MariaDB
Ώρα
06:54
Προσωρινή Αποθήκευση
Απενεργοποιημένο
GZip
Απενεργοποιημένο
Επισκέπτες
15
Άρθρα
144
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
13
Εμφανίσεις Άρθρων
56232

Σχολείο υπηρεσίας

1

                                                     1ο Γυμνάσιο Καβάλας

Το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας στη Νυρεμβέργη- Σεπτέμβριος 2022

 

Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα από τις 27/09/2022 έως τις 02/10/2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας στη Νυρεμβέργη.Το Σχολείο μας συμμετείχε δεύτερη φορά σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, που επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ). Οι μαθητές μας συναντήθηκαν εκεί με μαθητές του Γυμνασίου Johannes Scharrer Gymnasium και υλοποίησαν από κοινού πρόγραμμα με τίτλο: "Μαθαίνοντας από το παρελθόν". Τον Μάιο του 2023 θα επισκεφτούν την Καβάλα οι Γερμανοί μαθητές.


Στα εργαστήρια που σχεδιάστηκαν και επιτελέστηκαν, αναδείχτηκαν κι αναπτύχθηκαν δεσμοί μεταξύ των μαθητών του σχολείου μας και των μαθητών του σχολείου της Νυρεμβέργης. Οι νέοι μας αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν και διερεύνησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος , όπως η μετανάστευση/ ενσωμάτωση, η εκπαίδευση στις δυο χώρες...Βίωσαν τη γερμανική κουλτούρα σε διάφορους τομείς και γνώρισαν τον πολιτισμό και την ιστορία της Νυρεμβέργης, αφού επισκέφθηκαν ιστορικούς χώρους.


Η επίσκεψη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού έδωσε την ευκαιρία στους νέους μας να διερευνήσουν το θέμα «Η νεολαία την εποχή του εθνικοσοσιαλισμού», με στόχο πάντα την καλλιέργεια του σεβασμού, τη συμφιλίωση με το διαφορετικό, την ανεκτικότητα...Με την επίσκεψη στον χώρο όπου έγινε η Δίκη της Νυρεμβέργης ολοκληρώθηκε το παραπάνω εργαστήριο.


Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που συνεπάγεται η αναβίωση του ρατσισμού στην Ευρώπη και την αποφυγή της βαρβαρότητας και του πολιτικού ολοκληρωτισμού. Επιθυμητό αποτέλεσμα αυτών η καλλιέργεια της πολιτικής, ιστορικής και κοινωνικής παιδείας των μαθητών.


Η ομάδα αποτελούνταν από δώδεκα (12) μαθητές και δύο καθηγήτριες, την κ. Καμίδου Συρματέινια και την κ. Τσίμπλιου Αφένδρεια.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου. Κάντε κλικ στην εικόνα

nyrem