Προβεβλημένα

Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της θεατρικής μας ομάδας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το σχολικό έτος 2016 – 2017 ξεκινήσαμε ήδη τις πρόβες για την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ο Κορμάνθρωπος» του Fred Bernard σε μετάφραση Έφης Κορομηλά και διασκευή Δημήτρη Κεραμέως Ντουμπουρίδη.  Στόχος μας να συμμετέχουμε στην «Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» που διοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Καβάλας, καθώς και στο διαγωνιστικό μέρος, στη δράση «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» με προοπτική διάκρισης.

Συγκεντρωνόμαστε κάθε Παρασκευή στις 13:30 στον προθάλαμο του Σχολείου μας.

 

«Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ

  «Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ
Το δεύτερο θεατρικό έργο που ανέβηκε από την Ομάδα το καλοκαίρι του 1998 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας στις 30 και 31 Αυγούστου. Μαζί με το μονόπρακτο «Κύκνειο άσμα» του ίδιου συγγραφέα, ξαναπαίχτηκαν στον ίδιο χώρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου 1998 στα πλαίσια του Πολιτιστικού 10ήμερου του Καλλιτεχνικού συλλόγου Γυναικών Καβάλας.
Με τις συγκεκριμένες παραστάσεις η ομάδα έλαβε μέρος και σε πολλά τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ όπως στα Καζαβητιανά του Πρίνου της Θάσου και στο Σιδηροχώρι (21.8.99 ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών εορταστικών του εκδηλώσεων. Επίσης στη Μουσθένη (12.9.99 )στα πλαίσια σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η τελευταία παράσταση δόθηκε στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

«Κύκνειο άσμα» του Άντον Τσέχωφ

1.  «Κύκνειο Άσμα» του Άντον Τσέχωφ
Η πρεμιέρα  δόθηκε το καλοκαίρι του 1998 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας στις 30 και 31 Αυγούστου. Τo μονόπρακτo αυτó μαζί με το θεατρικό έργο «Πρόταση γάμου» του ίδιου συγγραφέα, ξαναπαίχτηκαν στον ίδιο χώρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου 1998 στα πλαίσια του Πολιτιστικού 10ήμερου του Καλλιτεχνικού συλλόγου Γυναικών Καβάλας.
Με τις συγκεκριμένες παραστάσεις η ομάδα έλαβε μέρος και σε πολλά τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ όπως στα Καζαβητιανά του Πρίνου της Θάσου και στο Σιδηροχώρι (21.8.99 ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών εορταστικών του εκδηλώσεων. Επίσης στη Μουσθένη (12.9.99 )στα πλαίσια σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η τελευταία παράσταση δόθηκε στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Για το σχολικό έτος 2015 – 2016 συγκεντρωνόμαστε κάθε Κυριακή στις 11:00. Υπεύθυνοι καθηγητές οι κ. Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, Υποδιευθυντής του Σχολείου μαζί με τον κ. Παύλο Ξανθόπουλο καθηγητή μουσικής του Σχολείου μας.

Μαζί με τα παιδιά της θεατρικής μας ομάδας παίζουμε, χορεύουμε, κάνουμε ασκήσεις κίνησης και ορθοφωνίας. Στην ομάδα είναι καλοδεχούμενα παιδιά και από άλλες σχολικές μονάδες Δημοτικά και Γυμνάσια, που θέλουν να ασχοληθούν με την θεατρική παιδεία.

«Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί» του Βασίλη Αναστασιάδη Φθινόπωρο 1996

Το έργο του Βασίλη Αναστασιάδη «Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί’’ παίχτηκε από την Ομάδα τον Οκτώβριο του 96’ στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας και στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στα πλαίσια του σχολικού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε στους μαθητές και στους καθηγητές του Σχολείου, που την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον, αφού μπόρεσε με το δικό της μοναδικό τρόπο να δημιουργήσει μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Έπαιξαν μεταξύ των άλλων οι :
Γιώργος Καρατζιώτης
Άγγελος Δαλιατζής
Νίκος Τσαμαίδης
Ναταλία Βασιλέκα
Απόστολος Ανδρικόπουλος
Άγγελος Κυρανάς
Βίκυ Θεοδωρίδου
Σταύρος Ρήγας
Βασίλης Στεφανής
Ράνια Τσαμαίδου

paradeisos8    paradeisos7    paradeisos6    paradeisos5    paradeisos4    paradeisos3    paradeisos2    paradeisos1

Συμμετοχή στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 1999 με δύο θεατρικά

diakrisi perliblin

diakrisi bost

«Η Εβραία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

3. «Η Εβραία» του Μτέρτολντ Μπρέχτ

evraiafv
Η «Εβραία» παίχτηκε με 2 διαφορετικές συνθέσεις. Στην πρώτη έπαιξαν οι Γιώργος Καρατζιώτης , Άγγελος Δαλιατζής και Ηλέκτρα Σαρίδου, στις 15 Μαίου 1999 στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης, στα πλαίσια του πολιτιστικού 10ήμερου της εφημερίδας «Πρωινή». Επίσης ξαναπαίχτηκε στο 2ο φεστιβάλ της Πιέριας κοιλάδας στη Μουσθένη στις 17/8/1999.
Με τη 2η σύνθεση στη θέση του Γ. Καρατζιώτη έπαιξε ο Σταύρος Ρήγας. Το έργο παίχτηκε ακόμα 2 φορές στις 12/12/1999 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας και στις 19/12/1999 στο διάδρομο του ισογείου του Σχολείου.
evraiafv1