Προβεβλημένα

Καλωσήρθατε στον ιστότοπο της θεατρικής μας ομάδας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το σχολικό έτος 2016 – 2017 ξεκινήσαμε ήδη τις πρόβες για την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ο Κορμάνθρωπος» του Fred Bernard σε μετάφραση Έφης Κορομηλά και διασκευή Δημήτρη Κεραμέως Ντουμπουρίδη.  Στόχος μας να συμμετέχουμε στην «Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» που διοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Καβάλας, καθώς και στο διαγωνιστικό μέρος, στη δράση «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων» με προοπτική διάκρισης.

Συγκεντρωνόμαστε κάθε Παρασκευή στις 13:30 στον προθάλαμο του Σχολείου μας.

 

«Ο Κορμάνθρωπος-Ιησούς Μπετς» του Fred Bernardt

Η θεατρική ομάδα «Σοφίτα του 5ου Γυμνασίου» σας καλωσορίζει στην θεατρική της παράσταση «Ο Κορμάνθρωπος» του Φρεντ Μπερνάρ. Η Σοφίτα ιδρύθηκε το 1994 από τους μαθητές του σχολείου μας και κλείνει φέτος τα 23 της χρόνια. Δεν σταμάτησε να πλαισιώνεται κάθε χρόνο από καινούριους μαθητές που οι καλλιτεχνικές τους ανησυχίες τους οδηγούν στο κατώφλι της, και να είναι ένας χώρος δημιουργικός στο γυμνάσιο μας , σ’ αυτό το μικρό στολίδι της χερσονήσου της Παναγίας. Σκοπός της «Σοφίτας» είναι η γνωριμία των μαθητών με το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο με στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής και καλλιτεχνικής παιδείας.                                                                                                                                   Αλλά ο κυριότερος σκοπός της είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων και να αποσαφηνίσει τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους.                              Μέσα από το πρίσμα των προβλημάτων των ανθρώπινων σχέσεων, έγινε από τους μαθητές  μας η επιλογή του κειμένου που θα παρασταθεί απόψε. Ένα κείμενο σκληρό μα συνάμα και τρυφερό που μας βοηθά να επαναξιολογήσουμε στερεότυπα, ήθη και αξίες.                                                                                                                            Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο. Όμως σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, που με κίνητρο   το μεράκι τους, τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για τα παιδιά αφιέρωσαν πολύ από τον ελεύθερο τους χρόνο: τον κ. Θ. Εμμανουηλίδη, τον κ. Π. Ξανθόπουλο και την κ. Α. Τσαφή. Τον σύλλογο καθηγητών και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά κυρίως τους μαθητές μας που αντιστεκόμενοι στην εύκολη διασκέδαση του υπολογιστή και του τάμπλετ μας χαρίζουν πνοές δημιουργίας και κρατούν ζωντανό το παιδί μέσα μας.

Καλή ψυχαγωγία

Ο Διευθυντής

Γεώργιος Τρικκαλιώτης

 

 

«Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ

  «Πρόταση γάμου» του Άντον Τσέχωφ
Το δεύτερο θεατρικό έργο που ανέβηκε από την Ομάδα το καλοκαίρι του 1998 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας στις 30 και 31 Αυγούστου. Μαζί με το μονόπρακτο «Κύκνειο άσμα» του ίδιου συγγραφέα, ξαναπαίχτηκαν στον ίδιο χώρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου 1998 στα πλαίσια του Πολιτιστικού 10ήμερου του Καλλιτεχνικού συλλόγου Γυναικών Καβάλας.
Με τις συγκεκριμένες παραστάσεις η ομάδα έλαβε μέρος και σε πολλά τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ όπως στα Καζαβητιανά του Πρίνου της Θάσου και στο Σιδηροχώρι (21.8.99 ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών εορταστικών του εκδηλώσεων. Επίσης στη Μουσθένη (12.9.99 )στα πλαίσια σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η τελευταία παράσταση δόθηκε στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

«Κύκνειο άσμα» του Άντον Τσέχωφ

1.  «Κύκνειο Άσμα» του Άντον Τσέχωφ
Η πρεμιέρα  δόθηκε το καλοκαίρι του 1998 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας στις 30 και 31 Αυγούστου. Τo μονόπρακτo αυτó μαζί με το θεατρικό έργο «Πρόταση γάμου» του ίδιου συγγραφέα, ξαναπαίχτηκαν στον ίδιο χώρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου 1998 στα πλαίσια του Πολιτιστικού 10ήμερου του Καλλιτεχνικού συλλόγου Γυναικών Καβάλας.
Με τις συγκεκριμένες παραστάσεις η ομάδα έλαβε μέρος και σε πολλά τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ όπως στα Καζαβητιανά του Πρίνου της Θάσου και στο Σιδηροχώρι (21.8.99 ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών εορταστικών του εκδηλώσεων. Επίσης στη Μουσθένη (12.9.99 )στα πλαίσια σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η τελευταία παράσταση δόθηκε στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Για το σχολικό έτος 2015 – 2016 συγκεντρωνόμαστε κάθε Κυριακή στις 11:00. Υπεύθυνοι καθηγητές οι κ. Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, Υποδιευθυντής του Σχολείου μαζί με τον κ. Παύλο Ξανθόπουλο καθηγητή μουσικής του Σχολείου μας.

Μαζί με τα παιδιά της θεατρικής μας ομάδας παίζουμε, χορεύουμε, κάνουμε ασκήσεις κίνησης και ορθοφωνίας. Στην ομάδα είναι καλοδεχούμενα παιδιά και από άλλες σχολικές μονάδες Δημοτικά και Γυμνάσια, που θέλουν να ασχοληθούν με την θεατρική παιδεία.

«Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί» του Βασίλη Αναστασιάδη Φθινόπωρο 1996

Το έργο του Βασίλη Αναστασιάδη «Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί’’ παίχτηκε από την Ομάδα τον Οκτώβριο του 96’ στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας και στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στα πλαίσια του σχολικού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε στους μαθητές και στους καθηγητές του Σχολείου, που την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον, αφού μπόρεσε με το δικό της μοναδικό τρόπο να δημιουργήσει μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Έπαιξαν μεταξύ των άλλων οι :
Γιώργος Καρατζιώτης
Άγγελος Δαλιατζής
Νίκος Τσαμαίδης
Ναταλία Βασιλέκα
Απόστολος Ανδρικόπουλος
Άγγελος Κυρανάς
Βίκυ Θεοδωρίδου
Σταύρος Ρήγας
Βασίλης Στεφανής
Ράνια Τσαμαίδου

paradeisos8    paradeisos7    paradeisos6    paradeisos5    paradeisos4    paradeisos3    paradeisos2    paradeisos1

Συμμετοχή στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 1999 με δύο θεατρικά

diakrisi perliblin

diakrisi bost