Το 4th Conference on Informatics in Education ? Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (4th CIE2012), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ και καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης ?Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.

Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 5-7 Οκτωβρίου 2012, ενώ θα διεξαχθεί παράλληλα και στον ίδιο χώρο με το 16th Panhellenic Conference on Informatics (PCI 2012).

Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα περιληφθούν και φέτος στα πρακτικά που θα βρίσκονται τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή. Η έναρξη υποβολής περίληψης ή άρθρων είναι η 1η Ιουνίου 2012. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου ( http://di.ionio.gr/cie )

Το συνέδριο, αποτελεί τη συνέχεια του CIE2011 και των WIE2009 στην Κέρκυρα, και WIE 2010 στην Τρίπολη. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε για το CIE2011: Το παρακολούθησαν περίπου τριακόσιοι σύνεδροι από το χώρο της Πληροφορικής και των ΤΠΕ στην εκπαίδευση πολλών ειδικοτήτων, καλύπτοντας όλο το φάσμα της τυπικής εκπαίδευσης και όλων των επιπέδων σπουδών, προερχόμενοι από διαφορετικές πόλεις. Διοργανώθηκαν επτά Εργαστήρια (workshops) με ειδικά καινοτόμα και υψηλού επιστημονικού επιπέδου θέματα, ενώ υπήρξαν αντίστοιχες τεχνικές ομιλίες. Αυτά σε μια στόχευση για ένα συνέδριο, που σαφώς καλύπτει αλλά και ξεπερνά τη σχολική Πληροφορική και την υποστήριξη όλων των μαθημάτων με τις ΤΠΕ, ενώ προσφέρει στο σύνεδρο και ειδικά θέματα και γνώσεις πέραν αυτών που συχνά συναντά. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο περιελήφθησαν στα πρακτικά που βρίσκονται τόσο σε έντυπη μορφή με τόμο 770 σελίδων όσο και ηλεκτρονική.

Χαρακτηριστικά του συνεδρίου:

1) Διοργανώνεται στην Αθήνα, προορισμός χαμηλού κόστους και εύκολης μετάβασης από άλλες πόλεις.

2) Θα υπάρξουν εργαστήρια ή extended technical papers σε μια ποικιλία θεμάτων.

3) Θα υπάρξουν συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, επίκαιρες λόγω της νέας σχολικής χρονιάς.

 


Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou