Αρχείο κατηγορίας Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία από εκατομμύρια ανθρώπους. Χρησιμοποιείται επίσης όμως και για τη διανομή περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο ή επιβλαβές. Εφόσον ο κυβερνοχώρος δεν έχει εθνικά όρια, παράνομες δραστηριότητες μπορούν εύκολα να βρουν «εικονικό καταφύγιο» σε αυτό το μέσο.

Η SafeLine είναι η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Σκοπός της είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένουκαι γι’ αυτό δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που εσείς εντοπίζετε.

Ευχαριστούμε την Safeline που πριν λίγες μέρες (Οκτ 2015) έπειτα από αίτημά μας, απέστειλε δωρεάν ενημερωτικό υλικό στο σχολείο μας (2ο Γυμνάσιο Σάμου), το οποίο με χαρά προωθήσαμε στους μαθητές μας.

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να ενημερωθείτε για θέματα ασφάλειας:

1)

SafeLine.gr

2)

3)

4)

5)

6)

 

Την Πέμπτη 6/11/2014 το σχολείο μας (2ο Γυμνάσιο Σάμου) συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Πρόκειται για κύκλο προγραμματισμένων τηλεδιασκέψεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας, κατόπιν συνεργασίας των κ.κ. Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης.

Λόγω έλλειψης χώρου ικανού να φιλοξενήσει όλους τους μαθητές του Σχολείου μας, την δίωρη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν οι μαθητές του τμήματος Α2 στο Εργαστήριο Πληροφορικής. Στο τέλος της, μαθητές από διάφορα Σχολεία της χώρας έθεσαν τα ερωτήματά τους και πήραν απαντήσεις από Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και από τον Επικεφαλή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.