Άρθρα - Απόψεις - Θέσεις
 
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

 
Την επιστολή υπογράφουν 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων οι δύο αντιδήμαρχοι Μπαρμπούτης Κώστας και Χαντζοπλάκης Γιώργος.
 
 

Δήμαρχε

Πάνε τώρα 15 μήνες που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Αν θελήσουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση των πραγμάτων και να επιχειρήσουμε έναν απολογισμό έργων, θεωρούμε ότι δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Μια ματιά στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του δήμου δείχνει ότι σχεδόν κανένα από τα έργα που αναφέρονται δεν έχουν πάρει ούτε καν το δρόμο της πραγματοποίησης. Ιδιαίτερα στα ΔΔ δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα στον ορίζοντα.
Καθημερινά διαπιστώνουμε, και σεις θα το έχει αντιληφθεί, ότι το κλίμα στην ομάδα δεν είναι ότι καλύτερο. Ποτέ η ομάδα δεν συζήτησε θέματα καθημερινότητας, θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν. Δεν συνεδριάζουμε πριν τα θέματα μπουν στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ, να εκφράσουμε τις απόψεις για να γνωρίζετε και σεις αν θα πρέπει να τα φέρετε για να ψηφισθούν ή όχι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποσύρονται θέματα, να αναβάλλονται ή ακόμη να αναβάλλονται και Δημοτικά Συμβούλια αναιτιολόγητα (όπως συμβαίνει τελευταία).
Στην κοινωνία της Καρδίτσας ακούγονται πράγματα όχι καλά για την όλη παρουσία της δημοτικής μας ομάδας.
Για όλα τα παραπάνω έχετε καίρια την ευθύνη και θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και του ΔΣ.
Στρατευθήκαμε γύρω από το όνομά σου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές γιατί θέλαμε να προσφέρουμε σ΄ αυτή την πόλη κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ακόμη στις εκλογές αυτές παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα έργων και λόγων. Καιρός είναι να το ρίξουμε μια ματιά. Πολύ εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι απέχουμε πολύ από αυτό.
Δήμαρχε, ο λαός της Καρδίτσας ήταν πολύ γενναιόδωρος μαζί μας στις δημοτικές εκλογές. Δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε.
Εμείς που υπογράφουμε τα παραπάνω, αλλά και άλλοι από την ομάδα που παρ  όλο ότι συμφωνούν μαζί μας, για κάποιους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να τα υπογράψουν, προτείνουμε τα παρακάτω:

  1. Όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα να συζήτιουνται στην ομάδα πριν βγουν στον «αέρα».
  2. Ανοιχτές κουβέντες με όλους και όχι υποσχέσεις κατ΄ άτομο.
  3. Να σταματήσουν η συκοφαντίες των Δημοτικών Συμβούλων και των εργαζομένων.
  4. Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων και οι δικές σας στα νομικά πρόσωπα και τις υπηρεσίες εν αγνοία των αρμοδίων Προέδρων Νομικών Προσώπων και των Αντιδημάρχων και να υπάρξει συνεργασία.

Εκτιμούμε ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διορθώσουμε την εικόνα της Δημοτικής ομάδας και να προσφέρουμε έργο στην πόλη και τα ΔΔ. Σε διαφορετική περίπτωση φέρεται καίρια την ευθύνη για το αποτέλεσμα της τετραετίας στην οποία εσείς είστε επικεφαλής.

Καρδίτσα 20/3/08
Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 
 
 
lefty Επιστροφή