Δελτίο τύπου
 
 

Ομιλία Γ. Χαντζοπλάκη στην Καρδιτσομαγούλα.

 
5-12-08

ΟΜΙΛΙΑ

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι Καρδιτσομαγουλιώτες την ομιλία του Γιώργου Χαντζοπλάκη, την Πέμπτη το βράδυ. Σε ένα κατάμεστο καφενείο από κόσμο ο κ. Χαντζοπλάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ΔΔ Καρδιτσομαγούλας. Στην ομιλία του επισήμανε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια κανένα μεγάλο έργο δεν εκτελέστηκε, με εξαίρεση αυτό της αποχέτευσης ακαθάρτων που όντως είναι μεγάλης σημασίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στη θητείας μου στη προεδρία της κοινότητας, ασφαλτοστρώθηκαν 13,5 χιλιόμετρα δρόμων με πλήρη εκσκαφή και κρασπεδόρυθρα και άλλα τόσα χιλιόμετρα αποχέτευσης ομβρίων. Ευτυχώς προλάβαμε. Ανάλογη είναι και η κατάσταση σε όλα σχεδόν τα ΔΔ του Δήμου Καρδίτσας.» Ο κ. Χαντζοπλάκης έκανε αναφορά και στο αγροτικό πρόβλημα, επισημαίνοντας τις δύσκολες καταστάσεις που περνούν οι αγρότες. Επέκρινε την απουσία του κ. Βερίλλη από το συλλαλητήριο της Τετάρτης. Είπε ακόμα ότι θα πρέπει το ΔΣ να ασχοληθεί άμεσα με το αγροτικό πρόβλημα και να πάρει θέση, πρωτοστατώντας στα δίκαια προβλήματα των αγροτών.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι προτάσεις του για τις προοπτικές ανάπτυξης που διαφαίνονται για την Καρδιτσομαγούλα.

Πρέπει να «εκματελευθούμε», είπε, «την διέλευση του Ε65 αλλά και τη συνδετήρια οδό της Καρδίτσας με τον δρόμο αυτό, που θα είναι ο σημερινός δρόμος Καρδίτσα – Αγία Τριάδα. Να απαιτήσουμε να αξιοποιηθούν οι κανποαποθήκες , το δάσος του Αιλιά, οι πρώην  αποθήκες του Γεωργικού Συνεταιρισμού.  Να απαιτήσουμε να ενταχθούν έργα στο πρόγραμμα «Μπαλταζής», όπως αγροτική οδοποιία, κατασκευής λιμνοδεξαμηνών, απ’ όπου ο δήμος Καρδίτσας απουσιάζει παντελώς.

Καταλήγoντας είπε «για όλα αυτά χρειάζεται η συνεργασία όλων των φορέων της Καρδιτσομαγούλας, σύλλογοι, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικό συμβούλιο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αμβλύνουμε τα οξυμένα προβλήματα που έχουμε».

Στην ομιλία παραβρέθηκαν και πολλοί ΔΣ, όπως, Μπαρμπούτης Κ, Γούλας Γ, Παπαστολόπουλος Θ, Ξυδιάς Α και Τζάτζαλος Α.

 
 
lefty Επιστροφή