Ερωτήσεις για το Δημ. Συμβούλιο στις 20-1-2009
 
 

Κ. Δήμαρχε
Γνωρίζετε ότι ο αντιδήμαρχος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αμαξοστασίου, προχώρησε στην απομάκρυνση του υπευθύνου του Αμαξοστασίου και την τοποθέτηση άλλου.
Αναγνωρίζω ότι μπορείτε να μετακινείτε υπαλλήλους για την καλύτερη απόδοση της υπηρεσίας, όπως εσείς νομίζετε. Όμως οι όποιες μετακινήσεις και αντικαταστάσεις πρέπει να σύμφωνες με τη εργατική νομοθεσία. Εδώ δεν ισχύει, για τους παρακάτω λόγους:

1. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος τοποθετήθηκε στη θέση του υπευθύνου αμαξοστασίου με απόφαση δημάρχου και φέρει μάλιστα το βαθμό Α, είναι ο παλαιότερος οδηγός του δήμου.

2. Ο αντιδήμαρχος δεν έχει κανένα δικαίωμα στον μόνιμο προσωπικό, παρά μόνο στο αορίστου χρόνου και εποχιακό, σύμφωνα και με τη δικιά σας απόφαση ορισμού του.

3. Η μετακίνηση είναι αναιτιολόγητα προς το χειρότερο, κάτι που αντιβαίνει στο σύνταγμα και στην εργατική νομοθεσία.
Πρόκειται να επιτρέψετε τέτοια φαινόμενα, γιατί δεν είναι και το μοναδικό; Τους καρπούς αυτών των επιλογών σύντομα θα δρέψετε.

Χαντζοπλάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος  
        
chantzos@sch.gr

 
Οι απαντήσεις του Δημάρχου και του κ. Νίκου στις ερωτήσεις που έκανα.
 

Σχόλια: Οι απαντήσεις είναι από τα επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του ΔΣ. Δεν έχει προστεθεί ούτε αφαιρεθεί ούτε ένα κόμα(,) και ότι καταλάβατε καταλαβατε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Για την οδοποιία Δημοτικών Διαμερισμάτων συμφωνούμε. Κάνουμε έργα, προσπαθούμε, νομίζω ότι και στην καινούργια χρονιά θα γίνουν πολύ σημαντικά έργα και αυτά που έχουν προταθεί και άλλα έργα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Για το θέμα αυτό που αναφέρατε ότι υπάρχει ιδιωτικά, υπάρχει σούπερ – μάρκετ και θα, προφανώς θα εννοείται ότι υπήρχε χρόνια πολλά, από τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές, εμείς θα επέμβουμε αμέσως. Καμία χάρη δεν κάνουμε σε κανέναν, αν υπάρχει κάτι εγώ να δώσω εντολή. Λοιπόν, δεν συμφωνούμε τίποτα, δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή στους δρόμους. Πήρα κατ’ αρχήν απάντηση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Για τη Δημαρχιακή Επιτροπή πάλι εκπλήσσομαι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα η Δημαρχιακή Επιτροπή, ούτε εμποδίστηκε κανένας να Συνεδριάζουμε και εδώ και παντού. Όπως γινόταν και επί Δημάρχου Καταρτζή, όπως και επί Δημάρχου κύριου Τέγου, συνεχίσαμε την ίδια διαδικασία έπ’ ακριβώς. Δεν είπα εγώ τις Υπηρεσίες. Είναι μία σειρά Υπηρεσιακά όπως φαίνεται, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλίμονο. Τι να υπάρξει. Αν το έλεγε, αν υπάρχει κάποιο διαδικαστικό πρόβλημα και μου το έλεγε ο οποιοσδήποτε να Συνεδριάζαμε οπουδήποτε. Δεν υπάρχει κάτι που να κάναμε εμείς, να διαφοροποιήσαμε. Εντολή, τι είπατε για μία εντολή; Εντολή για, δεν έδωσα καμία εντολή, δεν έδωσα καμία εντολή σε κανέναν. Μετά για το θέμα της ΔΕΥΑΚ πάλι που.

ΝΙΚΟΥ: Μάλιστα. Κατ’ αρχήν το ενδιαφέρον του κυρίου Χαντζοπλάκη σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα συνίσταται στο να πληροφορηθεί τον λόγο της επίσκεψης. Εκείνο που ήθελα να πω αρχικά είναι ότι ο κύριος Χαντζοπλάκης έκανε πάρα πολλές επισκέψεις σε πάρα πολλά μέρη και θέλω να πιστεύω ότι από εδικά ενδιαφέροντα για το καλό του Δήμου και για την προσωπική του γνώση. Σε αυτή την περίπτωση εκλήθην και εγώ χωρίς καμία δαπάνη από το Δήμο να κάνω μία επίσκεψη στην Αγγλία, συγκεκριμένα στο Λονδίνο η οποία δεν αφορούσε θα έλεγα καθαρά και δεν αντιπροσώπευα το Δήμο. Εκλήθην να πηγαίνω για να δω μια περίπτωση. Τέτοιες επισκέψεις έχω κάνει, τέτοιες επισκέψεις έχω κάνει κατ’ επανάληψη και με ηδείες δαπάνες και από ενδιαφέρον όχι μόνο για το θέμα των Διοικητικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκα Αθήνα, επισκέφθηκα Θεσσαλονίκη, Λάρισα Βόλο και τα λοιπά. Όχι μόνο για το ίδιο θέμα και για θέματα τεχνικά και για θέματα οργάνωσης, εν συνόλω ένας Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών πρέπει να έχει ένα πνεύμα ευρύτερο σε ότι αφορά την γνώση και έχει διάφορα αντικείμενα. Τώρα για το συγκεκριμένο θα ήθελα να πω το εξής. Το πρώτο και το σημαντικότερο ήταν ότι σε ότι αφορά την ενημέρωση έγινε περισσότερο εμπεριστατωμένη απ’ ότι από μένα και από τον τρόπο της επίσκεψης που ήταν ουσιαστικά για μια ημέρα έγινε από την ΤΕΔΚ. Και έγινε και μία συνάντηση στην ΤΕΔΚ που ενημερώθηκαν Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και όσοι είχαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω ότι αν ο κύριος Χαντζοπλάκης ενδιαφέρονταν ακριβώς για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να ενημερωθεί αναλυτικά.
Εγώ με 5 γραμμές κύριε Πρόεδρε όπως πάντοτε είμαι σύντομος στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πω τι ακριβώς είδα. Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο χώρο για την διαχείριση των απορριμμάτων συνίσταται σε 5 φάσεις. Μία είναι η συγκέντρωση των απορριμμάτων από τα αυτοκίνητα έξω όλων των απορριμμάτων, ανεξάρτητα αν ήταν χαρτί, αν ήταν σίδερο αν ήταν οτιδήποτε. Στη συνέχεια αυτό εναποτίθονταν στο χώρο του εργοστασίου που υπήρχε σε έναν άλλον κάδο εκεί, από τον κάδο μεταφέρονταν στη συνέχεια με ένα ειδικό σύστημα ιμάντα και εναποτίθονταν σε ένα κύλινδρο όπου σε θερμοκρασία 160 βαθμών όλα αυτά τα υλικά τα οποία προστείθονταν εκεί επεξεργάζονταν σε 160 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου, που επέρχονταν πλήρης απολύμανση. Και στη συνέχεια αφού αυτό γίνονταν, γίνονταν η διαλογή των προϊόντων στην έξοδο τους. Και στην έξοδο σε γενικές γραμμές το 65% περίπου προέκυπτε ένα υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καύσιμος ύλη και ως υλικό υποδομής για την κατασκευή των δρόμων για ασφαλτόστρωση και ανάλογη κατασκευή η οποία, η οποία θα γίνονταν. Τώρα από αυτά αν θέλετε να αναφερθώ στο υπόλοιπο … ναι. Αυτή είναι η τελική. Η τελική κατάσταση. Δυο κουβέντες μόνο για μισό λεπτό. Στους 160 βαθμούς επέρχονταν πλήρης απολύμανση. Οσμή δεν υπήρχε όταν τα απορρίμματα έρχονταν γιατί όπως έρχονταν γιατί όπως έρχονταν ακριβώς από τον εξωτερικό χώρο της συγκέντρωσης αμέσως έμπαιναν στον κλίβανο για την επεξεργασία. Οπότε οσμή δεν υπήρχε, αυτό ήταν το εντυπωσιακό. Τώρα, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα στην διαλογή γίνονταν η διαλογή κατά τον τρόπο τον οποίο έπρεπε να γίνει. Δηλαδή αλουμίνια, σίδερα και τα λοιπά. Κλείνω Πρόεδρε. 30 δευτερόλεπτα είπαμε και κλείνω. Αυτή ήταν όλη η διαδικασία. επιστρέφοντας εδώ στην Ελλάδα είχα μία άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Και τέτοιες επισκέψεις θα τις προσπαθήσω να τις κάνω πάρα πολλές φορές και θα τις συνεχίσω ιδιαίτερα όταν δεν επιβαρύνω ούτε μια δραχμή τον Δήμο. Το τονίζω αυτό. Ακόμη και αν, και με δικά μου έξοδα έχω αυτό το ενδιαφέρον και πηγαίνω. Ευχαριστώ.
 
 
lefty Επιστροφή