Ανταπάντηση στον κ. Σουφλάκο για τα έργα του φυσικού αερίου
 
 

Με την χθεσινή του τοποθέτηση ο κ. Σουφλάκος  απαντάει θετικά  σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις μου.  Δηλαδή, ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής σταμάτησαν οι εργασίες του φυσικού αερίου, την απόλυση των εργαζομένων και τον κίνδυνο ακύρωσης επέκτασης του δικτύου την απόφαση για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κλπ. Σαν να μην φθάνει η έλλειψη εκτέλεσης έργων από το δήμο, σταματάει και αυτά για τα οποία άλλοι φρόντισαν να γίνουν.

Οφείλετε κ. Σουφλάκο να βρείτε λύση με την ΕΠΑ και όχι να σταματάτε έργα που τα έχει ανάγκη η πόλη. Η στάση σας θυμίζει την παροιμία με τον αγά που «θύμωσε και την έκοψε». Γιατί δεν ρωτάτε τι γίνεται στις διπλανές πόλεις να σας πουν; Κι εκεί έχουν προβλήματα αλλά δεν ακυρώνουν έργα τέτοιας σημασίας.  Όσο για τη βομβαρδισμένη πόλη που δείχνει η Καρδίτσα, σας θυμίζω ότι οι αντιδήμαρχοι άλλαξαν, ο δήμαρχος παραμένει ο ίδιος.

Με ρωτάτε τι έκανα σαν αντιδήμαρχος για να προστατέψω την πόλη από εταιρείες που έκαναν τομές για την εγκατάσταση οπτικών ινών. Μα κ. Σουφλάκο τις άδειες για τις τομές τις δίνει η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, δηλαδή η δικιά σας  και όχι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος που ήμουν εγώ. Παραπληροφορείτε εσείς κι όχι εγώ εκτός κι αν δεν τα μάθατε ακόμα.

Όσο για την άποψή σας «ότι το ΦΑ δεν μειώνει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κλπ», δείχνει ότι αδικείστε στη θέση του αντιδημάρχου έργων Καρδίτσας. Το νέο Υπουργείο περιβάλλοντος θα πρέπει να αναλάβετε.

Για την αποκατάσταση των τομών από έργο της ΔΕΥΑΚ στην Καρδιτσομαγούλα, πράγματι όσα συμφώνησα με την ΔΕΥΑΚ έγιναν, δηλαδή 1,5 χιλ από τα 15 χιλ περίπου. Τα υπόλοιπα, που είναι αρκετά επικίνδυνα, γιατί δεν φρόντισες να εφαρμόσει ς την ίδια τακτική σαν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ που εφαρμόζεις  σαν αντιδήμαρχος.

Μια σοβαρή και ικανή δημοτική αρχή δεν θεωρεί ποτέ λύση την προσφυγή στη δικαιοσύνη. Λύσεις μπορεί να δώσει το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό, όμως, το αποφεύγετε σαν το διάολο με το θυμίαμα.

Για αυτό δεν μπορώ να ενώσω τη φωνή μου μαζί σας. Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις γι πολλά όπως δείχνουν τα πράγματα.

Τελειώνοντας θα σας παρακαλέσω να καταθέσετε στο ΔΣ την Δευτέρα όλα τα έγγραφα που επικαλείστε στην απάντησή σας για ενημέρωση. Όχι των δικών σας μόνο αλλά και της υπηρεσίας που προΐσταστε, αν υπάρχουν. Όπως εξ άλλου ισχυρίζεστε

Χαντζοπλάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος  
        
chantzos@sch.gr

 
lefty Επιστροφή