Για τη ΔΕΥΑΚ  του κ. Παλαμιώτη

 
 

Την προηγούμενη Κυριακή έγραφα για τα έργα αυτεπιστασίας που εκτελεί η ΔΕΥΑΚ.  Όχι τυχαία αναφερόμουν γενικά στη ΔΕΥΑΚ και όχι στην αιρετή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Ο κ. Παλαμιώτης θεώρησε χρέος του να απαντήσει για όλα ο ίδιος. Πολύ ωραία.
Στην επιστολή μου υπήρχε, ένα λάθος, όχι σκόπιμο. Πράγματι υπάρχει έγκριση από το ΝΣΔΕ για το πρώτο μέρος του έργου και ζητήθηκε έγκριση και για το δεύτερο και μεγαλύτερο έργο που είναι το δίκτυο ακαθάρτων.
Η ουσία, όμως, και η αλήθεια, είναι ότι η ΔΕΥΑΚ εκτελεί για πρώτη φορά πολύ μεγάλα έργα με αυτεπιστασία, μιμούμενη το δήμο. Κι εγώ έργα τέτοιας κλίμακας δεν τα στήριξα ποτέ. Όταν ένα έργο έχει προϋπολογισμό 450.00€, δεν θεωρείται «μικροέργο». Και βέβαια την τεχνογνωσία δεν την απέκτησε πριν από δύο χρόνια αλλάζοντας αιρετή και υπηρεσιακή διοίκηση. Η ΔΕΥΑΚ έχει μια ιστορία σχεδόν 30 ετών.
Το έργο θα μπορούσε να είναι ένα και να εκτελεστεί με έναν τρόπο. Το έργο έσπασε στα δύο. Είδε η ΔΕΥΑΚ ότι ο τρόπος εκτέλεσης με αυτεπιστασία  προσφέρεται για ικανοποίηση ρουσφετιών και αποφάσισε να εκτελέσει με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο και σχεδόν διπλασίου προϋπολογισμού έργο, με αυτεπιστασία.  Γιατί αυτεπιστασία σημαίνει προσλαμβάνω προσωπικό που εγώ θέλω, προμηθεύομαι υλικά που εγώ θέλω και από όποιον θέλω.
Με αυτόν τον τρόπο δεν «ανακτάται η χαμένη αξιοπιστία της ΔΕΥΑΚ», που υποσχέθηκε ο κ. Παλαμιώτης στην πρώτη ομιλία του προς τους εργαζόμενους.
Ο κ. Παλαμιώτης μου καταλογίζει «συνυπευθυνότητα» για την εκτίμησή μου ότι η ΔΕΥΑΚ, αν συνεχίσει την ίδια τακτική, θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Αυτό σημαίνει ότι συμμερίζεται την εκτίμησή μου. Δεν καταλαβαίνω, όμως, γιατί να είμαι συνυπεύθυνος εγώ που η μόνη σχέση που έχω με την επιχείρηση είναι ότι είμαι ένας πελάτης που καταναλώνω το νερό της.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω: Με βάση ποιας απόφασης ή διάταξης δόθηκε εντολή για διακοπή της παροχής νερού σε σπίτια της Καρδιτσομαγούλας την Τετάρτη; Γιατί αναγκάστηκες σε αποκατάσταση σε λιγότερο από δύο ώρες(μετά από έντονες διαμαρτυρίες);

Χαντζοπλάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος  
        
chantzos@sch.gr

 
lefty Επιστροφή