Άγρια ζώα που εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη μας το 2018

Ο άνθρωπος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξαφάνιση πολλών ειδών ζώων από τον πλανήτη μας. Η ρύπανση και οι λαθροθήρες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εξαφάνιση ειδών και το 2018, ενώ πολλά ακόμα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του οριστικού αφανισμού.

Κάποια είδη που εξαλείφθηκαν το 2018 είναι:

Ένα από τα είδη που εξαλείφθηκαν μια για πάντα μέσα στο 2018, ήταν ο λευκός αφρικανικός ρινόκερος, με το τελευταίο αρσενικό του είδους να πεθαίνει σε βαθιά γεράματα τον Μάρτιο. Πλέον, μόνο δυο θηλυκά έχουν απομείνει αλλά λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους δεν υπάρχει ελπίδα συνέχισης του είδους.

Ένα ακόμη είδος που αποτελεί παρελθόν είναι το πούμα των ανατολικών ΗΠΑ, το οποίο κυκλοφορούσε σε μεγάλη έκταση εδαφών ανατολικά του ποταμού Μισισιπή. Το γνωστό και ως κούγκαρ ήταν το μεγαλύτερο αιλουροειδές της Βόρειας Αμερικής αλλά μόλις τον Ιανουάριο του 2018, η Αμερικανική Υπηρεσία Άγριας Ζωής το κατέταξε στα εξαφανισμένα είδη, καθώς η τελευταία του θέαση σε άγριο περιβάλλον ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι μακρινοί του συγγενείς είναι τα λιοντάρια των βουνών που ζουν ακόμα στις δυτικές πολιτείες και ένα είδος πάνθηρα που ζει στην Φλόριντα.

Επίσης, ένα ακόμα είδος που εξαφανίστηκε οριστικά είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά είδη παπαγάλου. Το είδος ονομάζεται Spix Macaw, το οποίο ζούσε στα δάση του Αμαζονίου. Το Σεπτέμβριο του 2018, κηρύχθηκε ο αφανισμός του και επίσημα, αφού όλες οι αποστολές για εξεύρεσή τού δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *