Ανακοίνωση σχετικά τον τρόπο δήλωσης του self-test από την Δευτέρα 1/11/21

Σύμφωνα με την αριθμ. Γ.Π.οικ./66036 Κ.Υ.Α., όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο Τεύχος B’ 4960/26.10.2021 Φ.Ε.Κ., από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/. Χάρη στο edupass o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, και (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους:

  1. Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί πλήρως ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.
  • Σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) ή διαγνωστικό (rapid/PCR), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, (π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση του self-test στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα).

Γι’ αυτό το λόγο, από την Τρίτη 2/11/2021 οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριων του σχολείου μας που ανήκουν στην 1η περίπτωση θα πρέπει να δηλώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για μια φορά. Επίσης οι μαθητές/τριες θα πρέπει να το έχουν τυπωμένο μαζί τους στην τσάντα τους για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριων του σχολείου μας που ανήκουν στην 2η περίπτωση, σύμφωνα με την παραπάνω Κ.Υ.Α., θα πρέπει να δηλώνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το self-test δυο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή όπως ισχύει) στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/. Επίσης οι μαθητές/τριες θα πρέπει να το έχουν τυπωμένο μαζί τους στην τσάντα τους για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Για τη δήλωση θα χρειαστείτε:

Α) τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Β) το ΑΜΚΑ σας ή το ΑΜΚΑ του παιδιού σας αν είστε γονεάς/κηδεμόνας ανήλικου μαθητή/τριας

Η δήλωση γίνεται ως εξής:

Αφού πληκτρολογήσετε την διεύθυνση https://edupass.gov.gr/ πατάτε το πράσινο κουμπί που λέει «ξεκινήστε εδώ». Στην συνέχεια επιλέγετε «πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και πατάτε το πράσινο κουμπί «Συνέχεια».  Έπειτα ακολουθείτε τις οδηγίες όπως αυτές εμφανίζονται στην οθόνη σας και καταχωρείτε το αποτέλεσμα του self-test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να το έχουν τυπωμένο μαζί τους για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.