Ενημέρωση για την υποβολή του Μηχανογραφικού δελτίου ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου 2022.

Πιο αναλυτικά:

• Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

• Προσέρχονται και όσοι τελειόφοιτοι ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2022 οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, προκειμένου να δημιουργήσουν με την ίδια διαδικασία τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας (password).

• Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο για το 10% έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ το 2020 ή το 2021, οι οποίοι διεκδικούν ποσοστό του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν το δελτίο εξεταζόμενου και την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.