ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Εκτύπωση
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 Ημερομηνία Δημοσίευσης

 

 

158617

 

 

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η γαλλική σημαία

 

flag-france

 

Εθνικό σύμβολο της Πέμπτης Δημοκρατίας, η τρίχρωμη σημαία γεννήθηκε από την ένωση, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, των χρωμάτων του βασιλιά, το άσπρο, και της πόλης του Παρισιού, το μπλε και κόκκινο. (Περισσότερα...)

 

 

 

Η Μασσαλιώτιδα

LaMarseillaise
Αρχικά, η Μασσαλιώτιδα ήταν πολεμικό επαναστατικό άσμα και ύμνος στην ελευθερία. Στην πορεία της ιστορίας καθιερώθηκε  ως εθνικός ύμνος και παραμένει έως σήμερα. (Περισσότερα για την ιστορία της Μασσαλιώτιδας...)

 

 

 

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη

 

Declaration

Εμπνευσμένη από την διακήρυξη της αμερικανικής επανάστασης του 1776 και του φιλοσοφικού πνεύματος του 18ου αιώνα, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 σημειώνει το τέλος του Παλαιού Καθεστώτος και την αρχή μιας νέας εποχής. (Περισσότερα εδώ...)

 

Η  Μαριάν


mariannee

 

Αν και το Σύνταγμα του 1958 καθιέρωσε την τρίχρωμη σημαία ως εθνικό σύμβολο, η Μαριάν ενσαρκώνει και αυτή τη Γαλλική Δημοκρατία. (Περισότερα....)

 

 

Ο γαλατικός κόκορας

pin-coq-gaulois

Πρώτοι οι Ρωμαίοι συνέδεσαν τον κόκκορα με την Γαλατία, επειδή η λέξη Gallus στα λατινικά σημαίνει κόκορας αλλά και Γαλάτης. Αργότερα, έγινε σύμβολο της Γαλλίας. (Περισσότερα..)

 

 

 

Η 14η Ιουλίου


1

 

H 14η Ιουλίου, επαναστατική ημέρα στο Παρίσι που καθιερώθηκε ως εθνική εορτή, συνδυάζει σήμερα την επισημότητα στρατιωτικών παρελάσεων με εκδηλώσεις, χορούς  και βεγγαλικά. (Περισσότερα...)

 

 

 

 

Friday the 12th. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.