Γιορτή Δ' τάξης για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της Δ? τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν τη γιορτή για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 και κατάφεραν να μας προσφέρουν ένα όμορφο ταξίδι στον χρόνο και στην Ιστορία. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, κυρίες Χρύσα Χατζηγιακουμή, Λίνα Φαβάτση και Ζωή Μονάκη, ενώ υπεύθυνη για τα εξαίρετα σκηνικά της παράστασης ήταν η εικαστικός του σχολείου μας, κ. Βικτώρια Δαμοτσίδου. Ιδιαίτερη νότα έδωσε, όπως πάντα, η Χορωδία του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Γαμβρέλλη, αλλά και οι υπέροχες χορογραφίες που ετοίμασε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κ. Αθανασία Μπαρπάτση.

Τα παιδιά υποδύθηκαν άψογα τους ρόλους τους, αναδεικνύοντας σημαντικές πτυχές της ιστορίας μας. Η γιορτή ξεκίνησε με ένα χιουμοριστικό σκετς, στο οποίο οι μαθητές υποδύονταν? τους εαυτούς τους και τις δασκάλες τους, με διαλόγους που έδιναν κωμική απόχρωση στη σχολική ζωή. Η συνέχεια καθήλωσε το κοινό, καθώς σε λίγα μόλις λεπτά κατάφεραν να μετατρέψουν τη σκηνή σε ένα Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας. Σπουδαίες μορφές της Ελληνικής Επανάστασης ζωντάνεψαν μέσα από τα κάδρα τους και με ηρωικό λόγο δημιούργησαν αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης. Η εκδήλωση έκλεισε αισιόδοξα και ταξιδιάρικα, με το «Τρελοβάπορο» του Ελύτη και πλήρωμά του τους μαθητές της Δ? τάξης να αρμενίζει στη σκηνή υπό το φως του Ήλιου του Ηλιάτορα.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του σχολείου παρακολούθησαν τη γιορτή με μεγάλο ενδιαφέρον και επιβράβευσαν τα παιδιά με το ζεστό χειροκρότημά τους. Συγχαρητήρια σε όλους!

Πρόσθετες πληροφορίες