Διαδίκτυο

Το Διαδίκτυο (internet) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών που συνδέει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το όνομα Διαδίκτυο είναι μια σύνθετη λέξη που παράγεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων. Στα αγγλικά ο όρος Internet γεννήθηκε από την συνένωση των λέξεων International Network που σημαίνουν Διεθνές Δίκτυο Υπολογιστών.

Οι υπολογιστές στο Διαδίκτυο συνδέονται με την βοήθεια τηλεπικοινωνιακών καλωδίων ή ασύρματα με την βοήθεια δορυφορικών κεραιών και γραμμών κινητής τηλεφωνίας. Στο Διαδίκτυο δεν συνδέονται μόνο ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλά και κινητά τηλέφωνα , τηλεοράσεις και άλλες πολλές συσκευές θα προστίθενται σε αυτό με το πέρασμα του καιρού.

giphy

Σκεφτείτε το διαδίκτυο σαν το δίκτυο των δρόμων, και τα αυτοκίνητα σαν τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε! Όπως τα αυτοκίνητα πρέπει να περάσουν μέσα από το δρόμο για να φθάσουν στον προορισμό τους, έτσι και τα μηνύματα πρέπει να περάσουν μέσα από το διαδίκτυο για να φθάσουν στον παραλήπτη.

kUbV2Ux

Όταν μαζεύονται πολλά αυτοκίνητα σε ένα δρόμο, τότε όλοι αργούν να φθάσουν στον προορισμό τους λόγω «κίνησης». Αντίστοιχα, όταν μαζεύονται πολλά «μηνύματα» σε ένα μέρος του διαδικτύου, τότε αργεί να φορτώσει η ιστοσελίδα που μας ενδιαφέρει ή το βίντεο που θέλουμε να δούμε.

Πως είναι το Διαδίκτυο στο Coogle?

 
Υπηρεσίες Διαδικτύου

Ο Παγκόσμιος Ιστός ( World Wide Web-WWW), το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail), η Συνομιλία (chat) και η Τηλεδιάσκεψη (Teleconference) είναι μερικές από τις βασικότερες υπηρεσίες που μας παρέχει το Διαδίκτυο, ώστε να επικοινωνούμε με ανθρώπους από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Οι ιστοσελίδες περιέχουν κείμενο, εικόνα, ήχο και βίντεο και όλες μαζί αποτελούν τον Παγκόσμιο Ιστό ( World Wide Web-WWW).

Χρησιμοποιώντας το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο(e-mail) μπορούμε να στείλουμε από τον υπολογιστή μας ένα ηλεκτρονικό γράμμα για να φτάσει στην άλλη άκρη της γης, αρκεί οι δυο υπολογιστές που επικοινωνούν να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και να γνωρίζουμε το e-mail του παραλήπτη.

Με την Συνομιλία(chat), ερχόμαστε σε επαφή γρήγορα και άμεσα με φίλους μας σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται χωρίς να μετακινηθούμε. Η συνομιλία γίνεται μέσω γραπτών μηνυμάτων που στέλνονται αμέσως στον συνομιλητή μας.

Με την Τηλεδιάσκεψη(Teleconference) μπορούμε να μιλάμε αλλά και να βλέπουμε τον συνομιλητή μας σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκεται, αρκεί να είμαστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και να διαθέτουμε το κατάλληλο λογισμικό, κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο.

 


Παίξτε το quiz!!!


Αλφαβητάρι του διαδικτύου

Δυνατότητες διαδικτύου

Εισαγωγή στο διαδίκτυο