Το Χωριό Μας                Φωτογραφίες                     Οι Γείτονες                    Ν  έ  α                      Τhe  c l u b

Βιντεάκια

Η Ομάδα

Διαμονή

PoUgAkIa N E T

Επικοινωνία

 

Τα Πουγκάκια είναι το τελευταίο χωριό της νοτιοδυτικής πλευράς της Φθιώτιδος . Στο δρόμο για τα Πουγκάκια θα συναντήσει κανείς την Λευκάδα ( 20χλμ πριν ) , τα Κανάλια ( 12χλμ ) , το Γαρδίκι ( 7χλμ ) και το Παλαιοχώρι (3χλμ).

Λευκάδα

Η Λευκάδα ανήκει στο Δήμο Σπερχειάδος. Έχει έκταση 12 τετρ. χιλιόμετρα περίπου, υψόμετρο 350 μέτρα και πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του έτους 1928, 618 άτομα

Για την ονομασία του χωριού Λευκάδα (αρχικά Λευκάδες), υποστηρίζονται πολλές εκδοχές. Μια εκδοχή η οποία θεωρείται και επικρατέστερη, είναι πως το χωριό οφείλει την ονομασία του, στο ότι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας οι Αρματωλοί και Κλέφτες από το ορεινό χωριό Πουγκάκια, κατέβαιναν να λευκάνουν τις φουστανέλες τους στα άφθονα νερά του χωριού και γι' αυτό πήρε και το όνομα Λευκάδα.

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι η ονομασία οφείλεται στις λεύκες που υπήρχαν από τα πολλά νερά, γι' αυτό συναντούμε σε διάφορα παλαιά έγγραφα την ονομασία Λεύκα Φθιώτιδας. Για διάκριση όμως από το άλλο χωριό της επαρχίας Δομοκού με την ονομασία Λεύκα, επικράτησε η αρχική ονομασία του χωριού  Λευκάδα.

Περισσότερα στο http://www.lefkadanet.gr

Κανάλια

 

Γαρδίκι

http://gardiki-news.blogspot.com

Πλατεία Αγίου Αθανασίου

Άποψη από γήπεδο

 

Παλαιοχώρι

http://paleohori.blogspot.com

Προφήτης Ηλίας

Άποψη από Προφήτη Ηλία

Προφήτης Ηλίας