σεμινάριο

Η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας & Λακωνίας κ. Γεωργία Σπάλα και τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Μεσσηνίας & Λακωνίας, με την υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τις Δ/νσεις Δευτ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας και Λακωνίας, διοργανώνουν τρία  προαιρετικά σεμινάρια,  εκτός ωραρίου διδασκαλίας, δύο (2) στην Καλαμάτα, (ένα εκπαιδευτικών ΠΕ19-20 και ένα για τις υπόλοιπες ειδικότητες) και ένα (1) μικτών ειδικοτήτων στη Σπάρτη, με αντικείμενο την «Αξιοποίηση Τεχνικών Ασύγχρονης και εξ αποστάσεως Διδασκαλίας μέσα από το Περιβάλλον Ηλεκτρονικής Μάθησης Moodle«. Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Κατά τα προηγούμενα έτη πραγματοποιήθηκε στις Περιφερειακές ενότητες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Σερρών, Φωκίδας και Χανίων, ενώ παρουσιάστηκε σε συνέδρια που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και κίνησε το ενδιαφέρον πολλών εκπαιδευτικών. Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με μία πληθώρα εργαλείων των ΤΠΕ που είναι χρήσιμα για τη διδακτική πράξη.

Αντικείμενα του σεμιναρίου είναι:

  • η εξοικείωση και η εξάσκηση των εκπαιδευτικών με μεθόδους και τεχνικές ασύγχρονης και εξ? αποστάσεως διδασκαλίας, όπως είναι η κατασκευή ηλεκτρονικών μαθημάτων με το δημοφιλές περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης/διδασκαλίας Moodle
  • η δημιουργία και χρήση απλών εκπαιδευτικών παιχνιδιών στη διδασκαλία
  • η εκμάθηση και χρήση ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού γενικού σκοπού για ποικίλες εφαρμογές χρήσιμες για τους εκπαιδευτικούς, όπως είναι οι παρουσιάσεις, η επεξεργασία ήχου και εικόνας κ.ά.
  • η γνωριμία και χρήση ποικίλων διαδικτυακών εφαρμογών/εργαλείων που υποστηρίζονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και είναι διαθέσιμα στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, όπως είναι η δημιουργία ιστολογίου (blog), wiki, η κατασκευή ιστοσελίδων, γκαλερί φωτογραφιών κ.ά.
  • Η χρήση συνεργατικών εργαλείων.

 

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι ένα ημερολογιακό εξάμηνο, από 11/11/2014 έως 7/6/2015. Θα υλοποιηθεί με τη «μεικτή» μέθοδο διδασκαλίας, συνδυάζοντας 5 δια ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις και 26 εβδομάδες εκπαίδευσης από απόσταση με χρήση υπολογιστή.

 

Οι 5 δια ζώσης συναντήσεις θα γίνουν στα δύο εργαστήρια Πληροφορικής του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας ταυτόχρονα για τους εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας, και στο ΕΚ Σπάρτης για τους εκπαιδευτικούς της Λακωνίας. Το χρονοδιάγραμμα των 5 αυτών συναντήσεων εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>