.

"MAGNA GRAECIA"

 

eTwinning

MAGNA GRAECIA

   

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

ΓΛΩΣΣΑ
Γραμματική

Συντακτικό

Λεξιλόγιο

Ασκήσεις

Λεξικό Greco-Calabro- Italiano

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ποίηση
Πεζογραφία
Σχόλια

 

ΤΕΧΝΕΣ
Θέατρο
Αρχιτεκτονική
Ζωγραφική
Γλυπτική

Μεταλλοτεχνία

Αγγειοπλαστική
Μουσική

 

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ιστορική εξέλιξη
Πολιτειακοί θεσμοί
Νομοθεσία
Θεσμοί και Παραδόσεις

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Ιστορική εξέλιξη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βασικός στόχος των εργασιών του προγράμματός μας είναι η σύνδεση με τα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος. Αυτή η σύνδεση διευκολύνει τις εργασίες μας εφόσον οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να διαθέσουν πολύ χρόνο για το πρόγραμμα και επιπλέον δίνει στους μαθητές  τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους από τα σχολικά μαθήματα. Αυτή η διασύνδεση σχολικής γνώσης και καθημερινής ζωής δίνει νόημα και ενδιαφέρον στο μαθησιακό αγαθό και  θέτει τις βάσεις της δια βίου εκπαίδευσης.  

Ακολουθώντας  αυτές τις βασικές αρχές είναι ορατή η σύνδεση του θέματος του προγράμματος με τα μαθήματα: Γλώσσα, Λογοτεχνία, Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Αγωγή, Δίκαιο, Κοινωνιολογία, Λατινικά, Φιλοσοφία, Οικονομία, Τεχνολογία, Θεατρολογία, Μουσική, Καλλιτεχνικά, Οικιακή Οικονομία. Έμμεσα χρησιμοποιούνται οι γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές από τα μαθήματα: Πληροφορική, Μαθηματικά, Ξένες Γλώσσες.

Πρωταρχική μέριμνα μας είναι η ενεργός συμμετοχή των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε αγόρια και κορίτσια. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ανεξάρτητα από το φύλλο τους, ενώ συντονιστές των ομάδων εργασίας είναι και άνδρες και γυναίκες. Η χρήση της τεχνολογίας των Η/Υ δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν οι μαθητές με  μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι συνήθως  αντιμετωπίζουν προβλήματα στο παραδοσιακό σχολείο. 

Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος εντοπίζεται στην ανάδειξη του πολυπολιτισμικού και διαπολιτισμικού μοντέλου της Μεγάλης Ελλάδας, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης της Ενωμένης Ευρώπης. Οι μαθητές με τη μελέτη των πηγών καλούνται να κάνουν τις απαραίτητες συνδέσεις και να θέσουν τις δικές τους προτάσεις ως Ευρωπαίοι πολίτες. Περισσότερο από όλα όμως καλούνται να κάνουν καθημερινή πράξη τη συνεργασία μεταξύ των λαών, μια συνεργασία η οποία θα βασίζεται στη χρήση και αξιοποίηση των μέσων της νέας τεχνολογίας.

Ενισχύουμε τη διδασκαλία των ελληνικών στα σχολεία της Κάτω Ιταλίας

            

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές εργάζονται αναζητώντας κοινές λέξεις της Ελληνικής και των τοπικών διαλέκτων της Κάτω Ιταλίας

Μελετήσαμε τους πολιτικούς θεσμούς

.

                                                                                                                              Επιστροφή στην αρχή της σελίδας