Πενταήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης.

Πενταήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης του σχολείου μας στα Γιάννενα.

Την Δευτέρα 14-12 θα αποχωρήσουν τα παιδιά της Γ’ τάξης του σχολείου μας με προορισμό τα Γιάννενα για την πενθήμερη εκδρομή τους, όπως πραγματοποιείται κάθε χρονιά μέσα σε εκπαιδευτικά πλαίσια επιδιώκοντας ταυτοχρόνως και την ψυχαγωγία των μαθητών.
Οι πιθανές στάσεις των παιδιών θα είναι ο κήπος των ηρώων στο Μεσολόγγι με την γνωστή μάντρα και τον στρατηγό που ισχυριζότανε οτι θα την κυρίευε μέσα σε λίγες μέρες με το πυροβολικό των Τούρκων, όπου πλέον βρίσκονται μνημεία τόσο ξένων όσο και Ελλήνων ηρώων που έπεσαν στην μάχη.

Επόμενη πιθανή στάση των μαθητών θα ειναι Άρτα  με το γεφύρι της, που σύμφωνα με τον μύθο » ολημερίς χτιζότανε, το βράδυ γκρεμιζότανε» και την γνωστή σε όλους μας ιστορία πως η γυναίκα του πρωτομάστορα έπρεπε να θυσιαστεί για να στερεωθεί το γεφύρι.

 

Η περιοχή προσφέρει μια πληθώρα σημείων που αξίζουν να τα επισκεφτεί κανείς μεταξύ αυτών το σπίτι του Πασά των Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται στο γνωστό νησάκι των Ιωαννίνων και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Ακόμα υπάρχει η πόλη των Ιωαννίνων, η οποία είναι περιτοιχισμένη από την εποχή της Τουρκοκρατίας και τα κτίσματα εντός είναι κατοικίσιμα και μερικά ακόμα και σύχρονα, κάτι που δείχνει την αντίθεση μεταξύ παλιού και νέου, της ιστορίας και του παρόντος. Βλέπωντας το τείχος καταλαβαίνεις το παλαιό αλλά ταυτόχρονα και το νέο σε συνδυασμούς που μερικές φορές είναι αντιφατικοί.
Όπως και να έχει ελπίζουμε οι συμμαθητές μας να περάσουν όμορφα, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να δουν ένα μέρος της Ελλάδας μας που μερικοί δεν το έχουν ξαναεπισκεφτεί και να το έχουν ως ανάμνηση για όλη τους τη ζωή.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΙΔΙΑ

  • Διονύσιος Σολωμός.

 

Αφήστε μια απάντηση