Πολλοί φίλοι μου έχουν μοιραστεί ένα κείμενο για να διασφαλίσουν τα προσωπικά τος στοιχεία στο Facebook. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ένα update από τον έγκριτο νομικό και συνήγορο του Δημότη

 Vasilis Sotiropoulos :
"δεν υπάρχουν "άρθρα L.111,112 και 113", δεν υπάρχει "κώδικας πνευματικής ιδιοκτησίας" και δεν υπάρχει νόμος "UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης" που να προστατεύει την ιδιωτική ζωή. Στο ελληνικό δίκαιο, η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύει κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα τέχνης ή λόγου από την στιγμή που αποκτά συγκεκριμένη μορφή (ν.2121/1993) και η ιδιωτική ζωή είναι απαραβίαστη κατά το άρθρο 9 παρ. 1 εδ. β? του Συντάγματος?

 

Προσωπικά για τις προσωπικές μου ανάγκες έχω επιλέξει μεταξύ άλλων να χρησιμοποιώ το http://librenet.gr ένα social network που είναι βασισμένο στο Diaspora και το διατηρούν άτομα από το hackerspace.gr προσωπικά αν πρέπει να επιλέξω να εμπιστευτώ κάποιον με προσωπικά μου δεδομένα προτιμώ να είναι άνθρωποι που έχω μοιραστεί μια μπύρα και ένα καφέ μαζί τους και τους εκτιμώ όχι μόνο ως προγραμματιστές αλλά και ως άτομα.

[από ανάρτηση του Eleftherios Kosmas]

για την αντιγραφή

Μανόλης Νίνος

https://librenet.gr/u/4geliliouninos