Νηπιαγωγείο Δελφών

"Δεν υπάρχει ίσως γωνιά στη γη μας που να ζυμώθηκε τόσο πολύ από τις χθόνιες δυνάμεις και από το απόλυτο φως" (Γιώργος Σεφέρης…για τους Δελφούς)

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης…

Written By: nipdelf - Μαΐ• 13•20

Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα εορτασμού της Ενωμένης Ευρώπης. H Ελλάδα μας είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε όλοι μας θεωρούμαστε και Ευρωπαίοι πολίτες.

Η Ευρώπη πήρε το όνομά της από έναν ελληνικό μύθο. Διαβάστε τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης και δείτε στις εικόνες της παρουσίασης, πώς καλλιτέχνες στο πέρασμα των χρόνων εμπνεύστηκαν από τον μύθο και δημιούργησαν σπουδαία έργα τέχνης.

Αν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να ζωγραφίσετε ό,τι σας άρεσε από τον μύθο.

Το νόμισμα των περισσότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ευρώ. Στο νόμισμα των 2€ θα δείτε να αποτυπώνεται ο μύθος της Ευρώπης που μόλις διαβάσατε.

Η σημαία της Ευρώπης είναι μπλε και στο κέντρο της δώδεκα χρυσά αστέρια σχηματίζουν έναν κύκλο. Τα αστέρια αυτά συμβολίζουν τα ιδανικά της Ευρώπης: ενότητα, αλληλεγγύη και αρμονία ανάμεσα στους λαούς της.

Διαβάστε το βιβλίο «Τα αστέρια της Ευρώπης» και θα μάθετε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ποιες αξίες ανακάλυψε και η ηρωίδα του βιβλίου, η μικρή Ευρώπη, ζώντας ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, αλλά κοινά βιώματα, ίδιες ανάγκες και ελπίδες.

Πάτα πάνω στην εικόνα

Στη συνέχεια, κόψτε ένα χαρτί σε σχήμα αστεριού και ζωγραφίστε τα αστέρια της Ευρώπης ή ζωγραφίστε ό,τι άλλο σας άρεσε από την ιστορία που διαβάσατε.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες που την αποτελούν παίζοντας παιχνίδια! Φτιάξτε το παζλ της Ευρώπης και εντοπίστε πού βρίσκεται η Ελλάδα

Πάτα πάνω στην εικόνα για να παίξεις

Παίξτε το παιχνίδι μνήμης (memory) και δείτε φημισμένα μνημεία/αξιοθέατα των χωρών της Ευρώπης. Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία κάθε μνημείου/αξιοθέατου, κάντε κλικ στο κουμπί «περισσότερες πληροφορίες».


Πάτα πάνω στην εικόνα για να παίξεις

Αν σας άρεσαν τα παιχνίδια, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη «Γωνιά της Μάθησης» στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και θα βρείτε κι άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες.

Κι αν σας άρεσε κάποιο αξιοθέατο, μπορείτε να το φτιάξετε με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας, όπως τον ναό του Ποσειδώνα με ζυμάρι ή τον πύργο του Άιφελ με καλαμάκια!

Μην ξεχνάτε παιδιά… πόσο τυχεροί είμαστε εμείς στους Δελφούς που έχουμε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.), ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πνευματικό κέντρο..!

Το Ε.Π.Κε.Δ. έχει στόχο την ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου (στις «Χρήσιμες Σελίδες δεξιά) περιηγηθείτε εικονικά στο «Πάρκο Γλυπτικής» και μόλις το Κέντρο ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, αξίζει να περιηγηθείτε ξανά και ξανά στους χώρους του για να θαυμάσετε από κοντά τα υπέροχα έργα σύγχρονης τέχνης.  

Καλή και δημιουργική απασχόληση!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *