ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤ. ΔΕΜΕΡΤΖΗ

 

 

 

Email: nickdemertzis@gmail.com

 

Με μικρασιατική καταγωγή, γεννήθηκε στη Γλύφα Ηλείας το 1957. Είναι Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

 

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο 1ο  Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης (2012-2015)

 

 Υπηρέτησε, ακόμη, ως υπεύθυνος του Γραφείου ΣΕΠ της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης και του 4ου ΓΕ.Λ. Π. Φαλήρου και ως Καθηγητής στα Λύκεια: Ν. Σμύρνης (4ο Γεν. Λύκειο), Αμαλιάδας (ΤΕ.Λ., 1ο & 2ο ΓΕ.Λ.) και της Ξάνθης (ΤΕ.Λ.).

 

Σπούδασε Κοινωνικές & Πολιτικές Επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές

         στη Συμβουλευτική - Επαγγελματικό Προσανατολισμό (πρόγραμμα Συμβουλευτική και Προσανατολισμός (ΣΥ.Π.) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αθήνας και πρόγραμμα για το Σ.Ε.Π. και τη Συμβουλευτική του ΥΠ.Ε.Π.Θ., που υλοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο)

         και τα Παιδαγωγικά (Παιδαγωγική Σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ).

 

Έχει παρακολουθήσει το σεμιναριακό κύκλο για Σχολές Γονέων του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Έχει πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεων στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ) του Υπουργείου Παιδείας.

 

Πριν τον διορισμό του στη Β/θμια Εκπ/ση, εργάστηκε στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γαστούνης, στην αρχή ως υπάλληλος και στη συνέχεια ως Διευθυντής.

 

Για δύο χρόνια (2004 2006) υπήρξε συνεργάτης στο Ψυχολογικό Γραφείο της Κας Χ. Νομικού και συνεργατών (υπεύθυνος Επαγγελματικού Προσανατολισμού), συμμετέχοντας και ως ομιλητής, σε ημερίδα στην Αίγλη Ζαππείου, που διοργανώθηκε από το Γραφείο.

 

Αναλαμβάνει κάθε χρόνο:

*       Τη διοργάνωση και συντονισμό σεμιναρίων Συμβουλευτικής Γονέων για γονείς εφήβων από το 2007 έως 2019. Το 2020 και 2021 έγιναν διαδικτυακά.

*       Τη διοργάνωση και συντονισμό ημερίδων στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο), από 2006 έως 2019, με θεματική τη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Τo 2020 και το 2021 διεξήχθηκαν διαδικτυακά.

*        

Έχει διοργανώσει ημερίδες στο Χ.Ι.Ν. ο Παντοκράτωρ Π. Φαλήρου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

 

Έχει διδάξει στο Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΣΥ.ΛΑ.Π.) του Δήμου Ν. Σμύρνης και σε σεμινάρια και επιμορφώσεις καθηγητών (ΚΕ.ΣΥ.Π Αλίμου και Καλλιθέας,  Π.Ε.Κ. Πειραιά).

 

Έχει κληθεί  ως ομιλητής σε εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει διάφοροι φορείς:  

ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π-Διεθνές Επιστ-κό Συνέδριο,

Σύλλογος "Ίωνες" Ν. Σμύρνης

σχολεία, σύλλογοι γονέων, ενώσεις γονέων,

Δήμος Π. Φαλήρου,

Εστία Ν. Σμύρνης,

Νευροχειρουργικό τμήμα Παν/μίου Αθηνών

Δήμος Χαλκιδέων

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος

Συνέδριο ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. (Ε.Β.Ε.Α.)

 

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στο πέρασμα της εφηβείας στο διάβα της ζωής, που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Σαββάλα.

 

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έρευνες σε περιοδικά και εφημερίδες.

 

Έχει συμμετάσχει σε εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ως Σύμβουλος  Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

Είναι ο συγγραφέας, ακόμη, του ιστορικού χρονικού: Από τη Μικρά Ασία...στη Γλύφα, που είναι δημοσιευμένο στην προσωπική του ιστοσελίδα (http://users.sch.gr/ndemertzis).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.).

Υπήρξε Πρόεδρος (2008-2011) της 4ης Σχολικής Επιτροπής (2ο - 11ο Δημοτικά Σχολεία και 9ο Νηπιαγωγείο) του Δήμου Ν. Σμύρνης και Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του 6ου Γεν. Λυκείου Ν. Σμύρνης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης, της οποίας υπήρξε Αντιπρόεδρος, τη διετία 2011-2013.

Για την προσφορά του βραβεύτηκε, τόσο από το Δήμο Νέας Σμύρνης, όσο και από την Ένωση Γονέων Καλλιθέας και το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας

Ζεί στη Νέα Σμύρνη, είναι παντρεμένος και πατέρας διδύμων.

Μπορείτε να δείτε την πορεία του, μέσα από φωτογραφίες._