Ήρθε η Άνοιξη …να καλως ορίσουμε και τις φράουλες…Λικέρ φράουλα λοιπόν σε τρεις εκδοχές με κονιάκ … τσικουδιά και βότκα…δοκιμάστε το…για τις καλές στιγμές που έρχονται…
Η Χημεία όπως πάντα στην πρώτη γραμμή : μείγματα/εκχύλιση/αποστείρωση/ανάμειξη
Συνταγή (Α)
Yλικά
500gr φράουλες
250gr ζάχαρη
250gr κονιάκ ή τσικουδιά
2 φλούδες λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες…τις βάζουμε σε καλά αποστειρωμένο βάζο μαζί με αλλά υλικά…
Αφήνουμε το βάζο στο ψυγείο για 2 μέρες…ανακινούμε τη ζάχαρη για να λιώσει στο διάστημα αυτό …
Μετα αφαιρούμε τις φράουλες …περνάμε το λικέρ απο διπλό τούλι…και το λικέρ μας είναι έτοιμο…το φυλάμε σε δροσερό μέρος …
Συνταγή (Β)
Υλικά
1 kg φράουλες,
300-400 gr. ζάχαρη
700ml βότκα.
Εκτέλεση : Κόβουμε τις πλυμένες -καθαρισμένες φράουλες και τις τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια, προσθέτοντας στο καθένα την αντίστοιχη βότκα και ζάχαρη. Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε σκιερό μέρος για 4-6 μέρες. Μετά στραγγίζουμε καλά περνώντας τα όλα από διπλό τούλι και το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Υ.Γ. 1. αυξομειώνουμε ποσότητες βότκα και ζάχαρης αν θέλουμε πιο γλυκό ή πιο δυνατό (σαν Ursus) το λικέρ μας.
Υ.Γ.2 τις φράουλες μετά δε τις πετάμε τις κάνουμε μια ωραία τάρτα μετά