Αντιδραστήρια και εξοπλισμός
• 1 μικρό μπουκάλι ψεκασμού.
• 10 ml μη αρωματισμένου βασικού ελαίου (όπως αμυγδαλέλαιο). *
• Ξύσμα από πορτοκάλι **
• ραβδιά κανέλας***
• Γλυκάνισο****
• .και για την λάμψη glitter.
Αναλυτικές οδηγίες
Ρίξτε το βασικό λάδι σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, ένα ξυλάκι κανέλας, ένα κομμάτι γλυκάνισου και για λάμψη glitter. Ανακατέψτε καλά.
Περιγραφή διαδικασίας
Καθώς τα αιθέρια έλαια είναι διαλυτά στα λίπη, τα έλαια στο ξύσμα πορτοκαλιού, η κανέλα και ο γλυκάνισος διαλύονται στο βασικό λάδι. Η διαδικασία διάλυσης ορισμένων ουσιών από ένα διάλυμα ή ξηρό μείγμα σε κατάλληλο διαλύτη ονομάζεται εκχύλιση. Το προηγουμένως αρωματισμένο λάδι έχει τώρα ένα ευχάριστο φυσικό άρωμα. Η ελαφρότητα και η λεπτότητά τους τα ξεχωρίζουν από τα αρώματα με βάση το αλκοόλ. Πειραματιστείτε προσθέτοντας ό, τι θέλετε στη βάση – για παράδειγμα, επισκεφθείτε ένα κατάστημα μπαχαρικών ή αγοράστε τα αγαπημένα σας φρούτα.
*Η αμυγδαλιά είναι για τους Κινέζους σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς, για τους εβραίους σύμβολο υπόσχεσης και κατά την Ελληνική Μυθολογία, σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας. Το αμυγδαλέλαιο προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην αρωματοθεραπεία ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ, ως προϊόν φροντίδας του δέρματος και των μαλλιών αλλά και σαν φαρμακευτικό έλαιο.
**το αιθέριο έλαιο από τη φλούδα του πορτοκαλιού, όταν εισπνέεται, μπορεί να φέρει αρμονία στο πεπτικό σύστημα. Γενικά θεωρείται άριστο τονωτικό του δέρματος, και χρησιμοποιείται για καθαρισμό του δέρματος, την αναγέννηση των κυττάρων, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μασάζ για την εξομάλυνση της κυτταρίτιδας.
***Συστατικά της κανέλας έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α.
****O γλυκάνισος είναι φυτό που καλλιεργείτο για τις αρωματικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα. Πρόκειται για το άνισον του Διοσκουρίδη, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και στις ιδιότητές του ως βοτάνου που θερμαίνει, διευκολύνει την αναπνοή, ανακουφίζει τους πόνους και καταπραϋνει τη δίψα.
Προσοχή
Δεν το τρώμε! Δε το καίμε! Να μην απλωθεί σε ρούχα γιατί τα λάδια θα αφήσουν λιπαρά σημάδια! Να αποφεύγετε τη χρήση του αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς
Βιβλιογραφία: mel science