ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (AR)

Στο μάθημα της πληροφορικής με την κα Κωνσταντινίδου Νίκη, οι μαθητές δοκίμασαν την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (ΑR) QuiverVision.  Μέσα από μία ζωγραφιά, έτρεξαν το βασικό σενάριο της Earth Day καθώς και αρκετά σενάρια ακόμη και γνώρισαν τις λειτουργίες της εφαρμογής.
Η τεχνολογία Augmented Reality (AR) επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 
Για να κάνουμε την άσκηση στο σπίτι ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα

1)Μπαίνουμε από υπολογιστή εδώ, εκτυπώνουμε όσες FREE-δωρεάν ζωγραφιές θέλουμε και τις ζωγραφίζουμε με ότι χρώματα θέλουμε    
https://quivervision.com/coloring-packs

Βρείτε και εδώ διάφορα σχέδια δωρεάν : quiver

Προσοχή Δουλεύει ΜΟΝΟ με τις συγκεκριμένες ζωγραφιές της εφαρμογής και όχι με δική μας ζωγραφισμένη.

2) Από την φορητή συσκευή μας tablet ή κινητό μπαίνουμε στο Playstore ή σε όποιο store διαθέτουμε και αναζητούμε την εφαρμογή Quiver με σήμα την πεταλούδα. Κάνουμε εγκατάσταση και αρχίζει το παιχνίδι της μάθησης και της κατανόησης εννοιών.

3) Ανάλογα με το σχέδιο που έχει χρησιμοποιηθεί αλλάζουν οι πληροφορίες οι οποίες μεταβάλλονται: τα πυροσβεστικά σβήνουν φωτιές, τα πουλιά πετούν και τρώνε τα ακίνητα σκουληκάκια, οι ήρωες παίζουν μπάλα, το πυροτέχνημα εκρήγνυται.  Τα χρώματα όμως που έχει επιλέξει ο κάθε μαθητής παραμένουν μοναδικά.

 
Δείτε το παρακάτω βίντεο :