Www.arithmoi.gr Λειτουργία του ιστοτόπου στη νέα δομή φιλοξενείας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: http://shasapis.sites.sch.gr Ένας κατάλογος εύρεσης βιβλίων

Ένας κατάλογος εύρεσης βιβλίων

30/6/2010

 

Δωρεάν και φθηνά βιβλία υπάρχουν παντού γύρω μας!

Η ανάγνωση βιβλίων  πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης μας.Οι λόγοι;Πολλοί. Αυξάνουν την ικανότητα μας στο να  εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε, μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλύτερα, να αναπτύσσουμε την φαντασία μας,μας ηρεμούν όταν είμαστε αγχωμένοι, μας κάνουν πιο ισχυρούς απέναντι στους κάθε λογής εκμεταλλευτές, μας ταξιδεύουν σε διαστάσεις που δεν θα είχαμε την δυνατότητα να πηγαίναμε ποτέ  και μας βοηθάνε σε τόσα πολλά άλλα πράγματα ...

Οι τιμές τους έχουν φτάσει στα ύψη όμως 0.25? για ένα βιβλίο θεωρείται λογική τιμή! Πόσο λογικό είναι να δουλεύεις  όμως μια ολόκληρη ημέρα για να αγοράσεις ένα βιβλίο;Ένα βιβλίο που στην καλύτερη περίπτωση θα  διαβαστεί για μια φορά και μετά θα αφεθεί σε ένα ράφι μιας βιβλιοθήκης να φιγουράρει  σαν μπιμπελό για χρόνια και στην χειρότερη θα καταχωνιαστεί  κάπου μέχρι να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του κάποια στιγμή πως πιάνει τζάμπα χώρο και πρέπει να πεταχτεί;

Και τι άλλες λύσεις υπάρχουν δηλαδή;

1) Υπάρχουν δανειστικές βιβλιοθήκες που έχουν ποικιλία σε μεγάλα κλασικά αριστουργήματα.Το παράδοξο είναι ότι οι περισσότερες βιβλιοθήκες έχουν λιγότερους επισκέπτες από ένα δημοφιλής βιβλιοπωλείο. Ρώτησε η κάνε μια αναζήτηση στο google για την περιοχή σου όλο και κάποια βιβλιοθήκη θα βρεις που να είναι κοντά σου.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν υπάρχει λίστα βιβλιοθηκών για την Αθήνα

http://www.forfree.gr/forless.php?cat_id=2

και για τη Θεσσαλονίκη

http://forfree.gr/thess/forless.php?cat_id=24

2) Υπάρχουν δωρεάν e-books στο internet.

http://www.johnnie-society.org/
http://e-vivlia.blogspot.com/
http://www.scribd.com/group/2500 00-greek-books
http://www.gutenberg.org/browse/languages/el
http://www.freebooksingreek.synthasite.com/index.php
http://www.mikrosapoplous.gr/
http://www.snhell.gr/
http://ebooks-gr.blogspot.com/
http://aromata.pblogs.gr/tags/ebooks.html
http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1
http://greekquotations.googlepages.com/home
http://www.free-ebooks.gr/gr/index.php
http://ellinikibibliothiki.blogspot.com
http://ebooks-gr.blogspot.com/
http://www.scribd.com/doc/26937683
http://silver.pblogs.gr/e-books.html
http://el.wikibooks.org/wiki/
http://www.ebooks4greeks.gr/
http://www.picturebooks.gr/el/list_online.asp
http://www.pe.sch.gr/~lekkas/books/
http://e-bibliothiki.blogspot.com/

Μέσω της σελίδας της google μπορείς να κάνεις αναζήτηση κειμένων μέσα από 7.000.000 τίτλους βιβλίων και να διαβάσεις ολόκληρα βιβλία που δεν προστατεύονται από τον νόμο των πνευματικών δικαιωμάτων ή και να κάνεις λήψη αυτών αλλά επίσης και να διαβάσεις αποσπάσματα βιβλίων που προστατεύονται από τον παραπάνω νόμο. Πληροφορίες για την εν λόγω υπηρεσία θα βρείτε εδώ

http://books.google.com/intl/el/googlebooks/agreement/

Αν ψάχνεις τώρα για ξενόγλωσσα e-books  υπάρχουν πάρα πολλοί  τίτλοι στην διάθεση σου:

http://gigapedia.com/
http://www.free-ebooks.net/
http://www.scribd.com/
http://www.epistemelinks.com/Main/MainText.aspx
http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page
http://www.iue.it/LIB/ElectronicResources/ebooks.shtml
http://paulocoelhoblog.com/pirate-coelho/
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/
http://www.wattpad.com/
http://www.archive.org/details/texts

Για free audio books:

http://www.openculture.com/2006/10/audio_book_podc.html
http://www.audioowl.com/
http://www.booksshouldbefree.com/
http://www.audiobooksforfree.com/

3) Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι οι ανταλλαγές βιβλίων. Μέσω του site του bookcrossing για παράδειγμα, μαθαίνεις για βιβλία που χαρίζουν άλλα άτομα και στην συνέχεια αφού τα διαβάσεις τα χαρίζεις και εσύ σε άλλους. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι μπορείς να γράψεις τις εντυπώσεις σου για αυτό το βιβλίο σε αυτήν την ιστοσελίδα και αφού το δώσεις σε κάποιον άλλο να διαβάσεις και τις δικές του εντυπώσεις. Επίσης τα μέλη αυτού του club διοργανώνουν και  συναντήσεις για  ανταλλαγές βιβλίων ανά τακτά διαστήματα.

http://www.bookcrossing.com/forum/28/page_

Ανάλογου περιεχομένου είναι και το site του bookmooch όπου λειτουργεί σε διεθνή επίπεδο. Στο bookmooch συμμετέχουν και Έλληνες αλλά και Ελληνικά βιβλία. Στο συγκεκριμένο site  χρεώνεσαι απλά τα έξοδα της αποστολής και για κάθε βιβλίο που δίνεις ή παίρνεις, αφαιρούνται ή προστίθενται πόντοι ανάλογα. Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.bookmooch.com/

Μια πολύ καλή προσπάθεια επίσης έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες στο παρακάτω site όπου μπορεί κανείς να βρει και να δώσει μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή τιμή η και δωρεάν.

http://www.booksmania.gr/index.php

4) Αγόρασε μεταχειρισμένα βιβλία. Ακολουθούν πληροφορίες για σχετικά μαγαζιά στην Αθήνα.

Nασιώτης -  βιβλιοπωλείο
Tο συμπαθέστατο παλαιοβιβλιοπωλείο εκτός από το καλά κρυμμένο υπόγειο διαθέτει ασφαλώς έναν φιλόξενο ισόγειο χώρο, όπου ο επισκέπτης μπορεί ανενόχλητος να χαζέψει παλιές και νέες εκδόσεις και να ψωνίσει πάμφθηνα. Ανοιχτό και την Κυριακή.
Ηφαίστου 24, Μοναστηράκι, 2103212369

Old Books Πέτρος Βέργος
Παλιά και σπάνια βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Αν επιμείνετε, ίσως βρείτε μοναδικά συλλεκτικά κομμάτια με αφιερώσεις από τους ίδιους τους συγγραφείς, εξαντλημένες συλλογές ποίησης, ιστορικά βιβλία, μυθιστορήματα γραμμένα στην καθαρεύουσα και κάποια σπάνια ξενόγλωσσα.
Μαυρομιχάλη 20, 2103614897

Βιβλιοχαμός
Πάνω από 30.000 τίτλοι μεταχειρισμένων βιβλίων κι ένα ξεχωριστό δωμάτιο προσφορών, όπου οι τιμές είναι εκπληκτικά χαμηλές.
Γενναδίου 5-7, 2103824629

Παλαιοβιβλιοπωλείο Νίκος Χρυσός
Ξεκινώντας από μισό ευρώ, ενώ τα βιβλία σπάνια ξεπερνούν τα δέκα ευρώ. Με το ίδιο ποσό λοιπόν που σε κάποιο καινούριο βιβλιοπωλείο θα αγόραζες ένα ή δύο βιβλία στο Παλαιοβιβλιοπωλείο του Χρυσού μπορείς να διαβάσεις πέντε ή και δέκα τίτλους, από κάθε θεματολογία. Ελληνική ή ξένη λογοτεχνία, δοκίμιο, ιστορία, φιλοσοφία, ψυχολογία, καλές τέχνες, θέατρο, κινηματογράφος, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία κι ακόμα κόμικς, περιοδικά, βιβλία τσέπης..
Ιπποκράτους 135, 11472 Αθήνα, 2103631821, www.oldbooks.gr

Τιπούκειτος - βιβλιοπωλείο
Σπάνιες παλιές εκδόσεις, αλλά και μεταχειρισμένα κόμικς σε πολύ χαμηλές τιμές. Ιστορία, λογοτεχνία, αστυνομικά μυθιστορήματα και ποίηση σε παλιές αλλά και καινούργιες εκδόσεις.
Ηφαίστου 20, Μοναστηράκι (εντός στοάς), 2103210298

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει το πάρε-δώσε στην Δημήτριου Γούναρη στην Ναβαρίνου αλλά και ένα μαγαζί στην Αλεξάνδρου Σβώλου 55 στο υπόγειο (δίπλα από το περίπτερο κοντά στο ύψος της Αγγελάκη). Αφού τα διαβάσεις πήγαινε και πούλα τα στο  κατάστημα που τα αγόρασες και πάρε άλλα (θα δώσεις κάτι παραπάνω βέβαια).

Επίσης μεταχειρισμένα βιβλία μπορείς να αγοράσεις και μέσω του site

http://usedbooks.bibliupoli.gr/

5) Αγόρασε βιβλία stock γιατί τα βιβλία εξάλλου δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει το ΒΙΒΛΙΟSTOCK στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 8 στο κέντρο.

6) Κατά περιόδους διάφοροι οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ή ο Ο.Γ.Α., δίνουν κουπόνια για δωρεάν η φθηνότερα βιβλία

7) Ανταλάξτε βιβλία με τους φίλους. Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση. Απλά έχε υπόψη σου ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, τις περισσότερες φορές τα βιβλία χάνονται η ξεχνιούνται με έναν μαγικό τρόπο


http://genia700euro.pblogs.gr

 

ΠΗΓΗ :
http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=65070&LANG=GR