Www.arithmoi.gr Λειτουργία του ιστοτόπου στη νέα δομή φιλοξενείας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: http://shasapis.sites.sch.gr Εξετάσεις Εισαγωγής στο Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης 2016

Εξετάσεις Εισαγωγής στο Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης 2016

11 Απριλίου έως 13 Μαίου 2016 θα γίνουν οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Ειδικότερα, τα πρότυπα Γυμνάσιο και Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης,  θα δεχθούν μαθητές στην Α' Γυμνασίου και Α' Λυκείου με εξετάσεις σε δύο μαθήματα: Γλώσσα και Μαθηματικά.

Στο Λύκειο εισάγονται όλοι οι μαθητές που αποφοιτούν από το γυμνάσιο (75) και ακόμα θα εισαχθούν 33 νέοι μαθητές από άλλα σχολεία - λόγω δημιουργίας ενός ακόμα τμήματος-, σύνολο 108 μαθητές, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 τμήματα των 27 μαθητών.

Πλήρεις οδηγίες για τη διαδικασία θα βρείτε εδώ και εδώ.

Στο Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης λειτουργούν όμιλοι προετοιμασίας για διαγωνισμούς: Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Ρητορικής και  άλλοι όμιλοι ιδιαιτέρων ενδιαφέροντων των μαθητών. Λειτουργούν καθημερινά από 14:30 - 16:00 και συμμετέχουν σε αυτούς οι μαθητές του σχολείου, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής. Αποτελούν μία σημαντική διαφοροποίηση στο εξωσχολικό πρόγραμμα, διότι μέσω αυτών και της διαθέσιμης κρίσιμης μάζας μαθητών οι οποίοι ενδιαφέρονται και είναι αποφασισμένοι για τη συμμετοχή τους σε αυτούς επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο σπουδών, αλλά και σημαντικές επιτυχίες σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Επιπλέον λειτουργούν εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Οικονομικών και Ιστορίας με τα περισσότερα των μαθημάτων να διεξάγονται σε αυτά, ενώ χρησιμοποιούνται και ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας επικουρικά μέσω ηλεκτρονικών τάξεων.

Η συνύπαρξη μαθητών και καθηγητών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθενός για τον τομέα του, συμβάλλει σε ένα κλίμα μάθησης και διαρκούς παρακίνησης για το καλύτερο.

Τέλος, η πρόσβαση στο σχολείο είναι εύκολη από πολλές περιοχές, αφού υπάρχει στάση ΤΡΑΜ Ευαγγελική Σχολή, η οποία βρίσκεται 100 μέτρα από την είσοδο του σχολείου. Επίσης υπάρχουν λεωφορεία και τοπική δημοτική συγκοινωνία.