Δημοσιεύσεις
Ο κατάλογος δεν είναι πλήρης. Συμπληρώνεται σταδιακά.
Ξενόγλωσσες
-
A Short Exposition of Topological Applications to Security Systems, D. Panagopoulos, S.Chasapis, Applications of Mathematics and Informatics in Science and Engineering, Springer Optimization and Its Applications Volume 91, 2014, pp 189-198
- A survey of Group Based Cryptography, 2014.
- Some Aspects of Group Based Cryptography, Journal of Applied Mathematics and Bioinformatics, vol.3, no.1, 2013, ISSN 1792-6602, Science Press Ltd.
Ελληνικές
- Εφαπτομένες χωρίς Απειροστικό Λογισμό, 2016
- Ομαδικοί Μαθηματικοί Διαγωνισμοί, 2014.
- Κοινότητες Πρακτικής και συνδιαμόρφωση περιβαλλόντων μάθησης από Εκπαιδευτικούς, 2013.
- Πρότυπα και Αριθμοί Catalan, 2012.
- Κρυπτογραφία και Μαθηματικά, 2011.
- Αναπαραστάσεις του Magnus και εφαρμογές, 2008 (μόνο η παρουσίαση).
Συνέδρια
- Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Χαλκίδα 2010.
- Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Αθήνα 2011.
- Κρυπτογραφία και Εφαρμογές στις Ένοπλες δυνάμεις, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 6 Απριλίου 2012.
- Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Καλαμάτα 2012.
- Εφαρμογές Μαθηματικών και Πληροφορικής στη Στρατιωτική Επιστήμη, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 11-12 Απριλίου 2013.
- Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Καρδίτσα 2013.
- 2ο Διεθνές Συνέδριο στην Κρυπτογραφία, Ασφάλεια Δικτύων και Εφαρμογές στις Ένοπλες Δυνάμεις, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 Απριλίου 2014.
- 1ο Συνέδριο Μαθηματικά στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια - Λύκεια, 11-12 Απριλίου 2014, ΑΘήνα (Διοργάνωση).
- 8η Μαθηματική Εβδομάδα - Θεσσαλονίκη 2 Απριλίου 2016 - Εφαπτομένες χωρίς Απειροστικό Λογισμό με τη συνάδελφο Μ.Πουλούδη του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου.
- 9η Μαθηματική Εβδομάδα - Θεσσαλονίκη 17 Μαρτίου 2017 - Παρεμβολή ή Παλινδρόμηση; με τη συνάδελφο Μ.Πουλούδη του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, όπου με αφορμή τη συνεργασία μεταξύ δύο ομίλων του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, παρουσιάζονται διαφορετικές οπτικές επίλυσης ενός προβλήματος μέσω διαφορετικών κλάδων των Μαθηματικών. Το πλήρες κείμενο της εργασίας εδώ.
- 08-12-2017: Ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου, συνδιοργανούμενη από τον Σχολικό Σύμβουλο Δ΄Αθήνας κ.Μπαραλό Γ., το Εργαστήριο Άλγεβρας του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής και την ΠΑΠΕΔΕ. Τίτλος ημερίδας: Αξιοποίηση των προβλημάτων κάθε μορφής στη διδασκαλία των Μαθηματικών. Εισήγηση με το συνάδελφο Α.Τζελέπη με θέμα: Με αφορμή ένα πρόβλημα... Οι διαφάνειες της εισήγησης εδώ.
- Πανελλήνιο Συνέδριο "Η Δημιουργικότητα και η Καινοτομία στην Εκπαιδευτική Πράξη: με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών & Πρότυπων Σχολείων" Αθήνα, 2 - 4 Νοεμβρίου 2018. Δείτε την εισήγηση με τη συνάδελφο Καλυψώ Λάζου Μπαλτά εδώ.
- Πανελλήνιο Συνέδριο "Η Δημιουργικότητα και η Καινοτομία στην Εκπαιδευτική Πράξη: με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών & Πρότυπων Σχολείων" Αθήνα, 2 - 4 Νοεμβρίου 2018. «Συνεργασίες και Συνέργειες Εκπαιδευτικών για τη βελτίωση της διδασκαλίας στα Μαθηματικά του Λυκείου: Εργαστήριο Άλγεβρας Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης», με το συνάδελφο Άλκη Τζελέπη. Η εργασία διαθέσιμη εδώ.
Βιβλία - Σημειώσεις
- Όμιλος Μαθηματικών Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης 2013-2017. Σημειώσεις για τους συναδέλφους και τα παιδιά.
- Σημειώσεις Μαθημάτων, Σχέδια Μαθημάτων και Φύλλα εργασίας.
Διοργάνωση - Σύνταξη
- Επιμελητής στην ιστοσελίδα www.mathematica.gr (polysot) από το 2010.
- Οργανωτική επιτροπή 1ου συνεδρίου για τα Μαθηματικά στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και τα πρακτικά των εργασιών του.
- Συντακτική επιτροπή του διαδικτυακού περιοδικού Μαθηματικών για μαθητές, με κριτές, του ιστότοπου www.mathematica.gr "ΜΕΛΕΤΗ".
- Συνέχεια διοργάνωσης του Εργαστηρίου Άλγεβρας του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
Εργασίες Μαθητών μου
- Euromath 2015, (σελίδα του συνεδρίου www.euromath.org)
- ΜΕΛΕΤΗ 2, Οκτώβριος 2017. Περιοδικό για μαθητές. Άρθρο του Μαθητή της Γ΄λυκείου Χαρίλαου Πίπη, σχετικό με τα γραφήματα και τις εφαρμογές τους(πχ Μονοκονδυλιές, γραφήματα Euler κ.ά.). Περιέχει και κώδικα υλοποιημένο σε Python. Δείτε το περιοδικό εδώ.
- 1ο Μαθητικό Συνέδριο Μαθηματικών 2018. Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Οι συμμετοχές των μαθητών μας στο πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.
Λίγα λόγια για τον Διαχειριστή
Γεννήθηκα στον Πειραιά. Σπούδασα στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Συνέχισα στο Μαθηματικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθηκα από τους πρώτους. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως έφεδρος υπαξιωματικός των Τεθωρακισμένων στην Αλεξανδρούπολη.
Εργάστηκα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως Μαθηματικός και σε εργαστήρια πληροφορικής ως εισηγητής πληροφορικής και εκπαιδευτής ενηλίκων σε νέες τεχνολογίες. Την ίδια εποχή ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στο Τμήμα Μαθηματικών Ε.Κ.Π.Α. στα Θεωρητικά Μαθηματικά με τη διπλωματική υπ.αριθμόν 99 με τίτλο: «Αναπαραστάσεις του Magnus» σχετική με τις διάφορες μορφές των αναπαραστάσεων του Magnus και τις εφαρμογές τους κυρίως στην Κρυπτογραφία.
Στη συνέχεια, ως επιτυχών γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., εργάστηκα ως μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο τμήμα Επιχειρηματικής Πίστης και Συναλλάγματος κεντρικού Καταστήματος, απ' όπου και παραιτήθηκα, με το διορισμό μου - ως επιτυχών του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. - στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με το διορισμό μου δίδαξα σε σχολεία της Χίου, ενώ από το σχολικό έτος 2013 - 14, μετά την αναμόρφωση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με τον ν.3966/2011 και έπειτα από διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας διδάσκω Μαθηματικά (και όχι μόνο) στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη με πενταετή θητεία.
Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την οικογένειά μου, τα Μαθηματικά του σχολείου, τις μεθόδους διδασκαλίας τους και τη σύγχρονη έρευνα των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά των διαγωνισμών και τη διδασκαλία τους σε ομίλους του σχολείου.
Έχω συμμετάσχει σε πολλές επιμορφώσεις σχετικά με την εκπαίδευση και τα παιδαγωγικά και είμαι κάτοχος πιστοποίησης Α' και Β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε.
Τα «Μαθηματικά» μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εφαρμογές των μαθηματικών, ειδικότερα στη μη μεταθετική κρυπτογραφία και την ανάπτυξη των μαθηματικών ως μέσου προσέλκυσης των μαθητών στη μάθηση, καθώς επίσης και την παιδαγωγική αξιοποίησή της και γενικότερα ό,τι θεωρώ υποκειμενικά ως «Ωραία Μαθηματικά».
Αναβάθμιση Ιστοσελίδας
Σήμερα 30--7-14 έγινε αναβάθμιση της έκδοσης Joomla το οποιο υποστηρίζει την σελίδα και ενδέχεται να υπάρξουν κάποια προβλήματα μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως.
Λίγα λόγια για τον Διαχειριστή αρχικό
Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1975.
Αποφοίτησα από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και στη συνέχεια σπούδασα στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Τη χρονιά αποφοίτησής μου από το Λύκειο, όταν οι εισακτέοι στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας δεν ξεπερνούσαν τις 40.000 και οι διαγωνιζόμενοι μαθητές ήταν περί τις 150.000 οι 119 από τους 122 αποφοίτους της τάξης μου εισήχθησαν σε σχολές της επιλογής τους. Στη συνέχεια σπούδασα στο Μαθηματικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθηκα από τους πρώτους, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με την καλαθοσφαίριση και τον στίβο και εργάστηκα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως έφεδρος υπαξιωματικός των Τεθωρακισμένων στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια εργάστηκα παράλληλα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως Μαθηματικός και σε εργαστήρια πληροφορικής ως εισηγητής πληροφορικής και εκπαιδευτής ενηλίκων σε νέες τεχνολογίες. Την ίδια εποχή ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στο Τμήμα Μαθηματικών Ε.Κ.Π.Α. στα Θεωρητικά Μαθηματικά με τη διπλωματική υπ.αριθμόν 99 με τίτλο: «Αναπαραστάσεις του Magnus» σχετική με τις διάφορες μορφές των αναπαραστάσεων του Magnus και τις εφαρμογές τους κυρίως στην Κρυπτογραφία.
Στη συνέχεια, ως επιτυχών γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., εργάστηκα ως μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο τμήμα Επιχειρηματικής Πίστης και Συναλλάγματος του κεντρικού Καταστήματος Κερατσινίου, απ' όπου και παραιτήθηκα, με το διορισμό μου - ως επιτυχών του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2008 - το 2009 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με το διορισμό μου δίδαξα σε σχολεία της Χίου, ενώ από το σχολικό έτος 2013 - 14, μετά την αναμόρφωση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με τον ν.3966/2011 και έπειτα από διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας διδάσκω Μαθηματικά (και ταυτόχρονα εξασκώ διοικητικό έργο, έργο φύλακα, παιδαγωγού, ψυχολόγου, εξεταστή, επισκευαστή και άλλων επαγγελματιών) στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη με πενταετή θητεία.
Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την οικογένειά μου, τα Μαθηματικά του σχολείου, τις μεθόδους διδασκαλίας τους και τη σύγχρονη έρευνα των Μαθηματικών.
Έχω συμμετάσχει σε πολλές επιμορφώσεις σχετικά με την εκπαίδευση και τα παιδαγωγικά και είναι κάτοχος πιστοποίησης Α' και Β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε. Επιπλέον συμμετέχει στη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και συνεδρίων, ώστε να ωθηθεί η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συναδέλφων και η αλληλοτροφοδότηση με καλές ή λιγότερο καλές εμπειρίες στην εκπαίδευση.
Τα «Μαθηματικά» μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εφαρμογές των μαθηματικών, ειδικότερα στη μη μεταθετική κρυπτογραφία και την ανάπτυξη των μαθηματικών ως μέσου προσέλκυσης των μαθητών στη μάθηση, καθώς επίσης και την παιδαγωγική αξιοποίησή της και γενικότερα με «Όμορφα Μαθηματικά».