Αρχική

Οδηγός για το διαδίκτυο Παιδαγωγικά  Γλώσσα Λογοτεχνία Κλασσική φιλολογία Ιστορία Υπερδεσμοί


 

Καλώς ορίσατε! 

Η σελίδα μας η οποία φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο  (www.sch.gr). ταξιδεύει στον κυβερνοχώρο από την 1η Σεπτεμβρίου 2001. Συντηρείται από την yours truly webslave σας.

Να σας συστηθούμε.

Στη στήλη Από τη θεωρία στην πράξη... έχουμε συλλέξει μερικές προτάσεις διδασκαλίας που αξιοποιούν τη διαδικτυακή κοσμογονία.

Αν τώρα Επιμένετε να επιμορφωθείτε η στήλη αναλαμβάνει να κορέσει τον ίστρο σας με πλήθος σεμιναρίων και κειμένων σχετικών με τις εφαρμογές των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορίας.

Η στήλη Ad calendas Graecas  μας ταξιδεύει στο χρόνο και στον κυβερνοχώρο καθώς περιλαμβάνει ιστορικά γεγονότα και προτάσεις  σχετικών δικτυοπλοηγήσεων.

Η Terra Computerata σχολιάζει τα διαδικτυακά δρώμενα βγάζοντας το άχτι της συνήθως για εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ο Πλους Διαδικτύου ανοίγει πανιά όποτε μία ιστοσελίδα του κάνει κλικ. Φυσικά δέχεται και προτάσεις και δε λέει όχι σε νέους ωκεανούς πληροφοριών.

Το Vivere Computeramente γεννήθηκε από την ανάγκη του ζην διαδικτυακώς. Οργανώνει αφιερώματα και δέχεται και παραγγελιές. Σε αυτό θα Βρείτε αφιέρωμα στην Αρχαία και Νέα Ελληνική Γραμματεία καθώς και επιλεγμένους δεσμούς Ιστορίας.

Στα Φρέσκα -φρέσκα (και λαχταριστά;) θα βρίσκετε τις νέες μας προσθήκες.

Στο Corpus Interneticum σχολιάζουμε εκτενέστερα δικτυακούς τόπους που ενδιαφέρουν εκπαιδευτικούς οι οποίοι προτίθενται να μπουν στην περιπέτεια ενός μαθήματος στο εργαστήριο πληροφορικής.

Τα Digital portfolios γεννήθηκαν από την ανάγκη να συλλεχθεί το σκόρπιο ψηφιοποιημένο υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί διδακτικά.

Στο Veni, vidi... επειδή πότε πότε πρέπει και να ασκούμαστε σας προτείνουμε όχι δικτυακές αλλά αυθεντικές βόλτες σε εκθέσεις και μουσεία.

Στα Φοντανάκια συλλέγουμε τις σελίδες που εσείς τιμάτε περισσότερο.

Στα Articula αν και καταβάλλουμε προσπάθειες να αποκρύψουμε την επιστημονική πλευρά και τις περγαμηνές μερικά μας ξεφεύγουν.

Τα Minima Digitalia αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή της αξιολόγησης λογισμικών.

Τα Minima Auxiliaria γράφονται με τη βοήθειά σας αφού συλλέγουμε απορίες αναγνωστών

Στον Βιβλιοπόντικα επειδή πότε πότε ξεκαλωδιωνόμαστε, η Σοφία Νικολαίδου μοιράζεται μαζί σας ένα βιβλιοφαγικό μενού. Εκεί θα βρείτε και επιλεγμένη δικτυογραφία για τους αγαπημένους σας συγγραφείς.

Επειδή κι εμείς κάπου αρχίσαμε να χανόμαστε μέσα στον ιστό μας, δημιουργήσαμε μία σελίδα όπου μπορείτε να ψαχουλέψετε εντός μας. Και τω κρούοντι ανοιγήσεται λοιπόν.

Με αυτά και με αυτά το "Διαδίκτυο και Διδασκαλία" έχει δρέψει ουκ ολίγες δάφνες. Το 2003 απέσπασε το 1ο βραβείο Mobius στην κατηγορία "εκπαίδευση". Το 2003 ήταν πολύ καλό με το "Δ & Δ" αφού εκπροσώπησε την Ελλάδα στο World summit award 2003. Έχει διακριθεί στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πολυμέσων και ίντερνετ στην κατηγορία  ερασιτεχνική παραγωγή (10/4/2002). Καθώς το διαδίκτυο καταργεί τα σύνορα συμμετείχε με δύο Labelled projects στο Netdays 2003 και με ένα στο Netdays2004. Ακόμη τη χρονιά 2003-4 υποστήριξε τη διοργάνωση της Άνοιξης Ευρώπης.

Έχει αποσπάσει και άλλα τρόπαια επειδή σε λίγο το Δ&Δ από πορτοκαλί  θα γίνει κόκκινο για αυτό ακολουθεί τελεία.
 

Φυσικά οι παρατηρήσεις σας είναι πάντοτε δεκτές. Μας αρέσουν γιατί βελτιωνόμαστε. ΑΚολουθείστε το δεσμό Επικοινωνία ώστε να πείτε (επιτέλους!) κι εσείς τον πόνο σας.

 


 

<----- ΑρχικήΦρέσκα -φρέσκα
(και λαχταριστά;)


 webslave


 

 

 

 

 

 

  terracomputerata AT gmail DOT com