Ο ”ΛΥΣΙΑΣ“ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπ. Δούκα, τον OTE και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση 1 Μαρτίου – 31 Μαρτίου 2011 και η τελική 28 Απριλίου 2012 (πληροφορίες στο http://www.lysias.gr/).
 Ο ΛΥΣΙΑΣ έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι αναζήτησης και γνώσεωνΜέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ-ΒΡΙΣΚΩ-ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ»μαθητές και μαθήτριες από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄Λυκείου επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους. Μπορείτε να «παίξετε» το νέο παιχνίδι στη διεύθυνση: http://www.lysias.gr/procedure/demo.asp
Ως «Καλή Εκπαιδευτική Πρακτική» μπορείτε να την αξιοποιήσετε από εδώ: Νο 63 (διεύθυνση του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης).
 Για οποιοδήποτε επιπλέον σχετικό θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική επιτροπή (Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής, Μαρία Π. Σαββίδου, 210 6186000 *554,informat@doukas.grwww.doukas.gr)
Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou