Την  Παρασκευή  15 Μαρτίου  2013 πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου  ημερίδα με θέμα την  ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στην εκδήλωση, η οποία είχε ως στόχο τόσο  την ευαισθητοποίηση  όσο και την ενημέρωση σχετικά με ό,τι αφορά τον κόσμο του διαδικτύου, συμμετείχαν γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μετά από τη θερμή υποδοχή των καλεσμένων από το διευθυντή κ Τουρτούνη, ακολούθησε μια  εισαγωγική παρουσίαση με θέμα τον «Δεκάλογο για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο», από την κ Γεωργιάδου, καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας  του 6ου Γυμνασίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση  της διαθεματικής προσέγγισης του θέματος από τους εκπαιδευτικούς  που  συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα η κ Μυριαλλάκη, καθηγήτρια Αγγλικής του 6ου Γυμνασίου, έθεσε σε εφαρμογή  μέσα στην τάξη το παιχνίδι  συζήτησης κι αποφάσεων  ?Play Decide?, στα αγγλικά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν θέματα όπως grooming, sexting, bullying  και να καταλήξουν σε συμπεράσματα τα οποία μας παρουσίασε πολύ εύστοχα  η κ Μυριαλλάκη.

Ο κ Παπανικολάου, καθηγητής Πληροφορικής κάλεσε τους μαθητές να απαντήσουν στο ηλεκτρονικό κουίζ με θέμα το ασφαλέστερο διαδίκτυο, αφού βέβαια περιηγήθηκαν πρώτα στον  ιστοχώρο του  www.saferinternet.gr, ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν  σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

 Η καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου  κ Ζαφειρίου  καθοδήγησε τους μαθητές στο διαγωνισμό σχεδιασμού του T-shirt για την καμπάνια του safer internet,κατακτώντας τη 2η θέση πανελλαδικά, καθώς και τον ενδοσχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής με το  σχετικό  θέμα. Πενήντα ένα έργα αναρτήθηκαν στο διάδρομο του σχολείου και ο νικητής, που προέκυψε μετά από κλήρωση , έλαβε ως δώρο το εν λόγω  Τ-shirt!

H  μαθήτρια του Γ1 Θαρρενή Κατσούλη διάβασε το κείμενο με τίτλο:  « Όταν το πάθημα έγινε μάθημα».

Η ημερίδα έκλεισε με τη συμβολή της κ Καράκιζα, Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής Δωδεκανήσου, η οποία αφού  ανέπτυξε τα σημεία  που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, προχώρησε σε εποικοδομητική συζήτηση με γονείς και μαθητές, καταλήγοντας στην πρόταση  από γονείς και συναδέλφους επανάληψης της εκδήλωσης!

Δείτε εδώ την παρουσίαση της κας Γεωργιάδου.

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou