Αρχείο για την κατηγορία “Ημερίδες”

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2013, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Πλατεία Κύπρου στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Ρόδου με θέμα: «Από την Τάξη στην Πράξη: δημιουργική προσέγγιση της τοπικής ταυτότητας».

Ευελπιστώντας να  πυροδοτήσουν τον δημόσιο διάλογο, για επαναπροσδιορισμό της σφραγίδας του τόπου μας με συλλογικά οράματα και συνδημιουργικές δράσεις, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου ρόδου, παρουσίασαν αποτελέσματα εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών, οι οποίες κινούνται στους άξονες Δημιουργικότητα, Τεχνολογία, Τοπική Ταυτότητα και Πολιτιστικό Επιχειρείν.

Συνδέοντας “την τάξη με την πράξη” και αναδεικνύοντας στοιχεία του πολιτιστικού μας πλούτου, τα παιδιά:

  • σχεδιάζουν ήπιες παρεμβάσεις για το δημόσιο χώρο,
  • δημιουργούν προϊόντα με τοπική ταυτότητα και
  • προτείνουν καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για την πόλη.

Δείτε κάποιες από τις παρουσιάσεις των παιδιών ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.slideshare.net/ageliki/ss-17810266

http://www.youtube.com/watch?v=HgjcwERzNy8&feature=youtu.be

http://www.slideshare.net/ageliki/ss-18430965

 

 

Comments Κανένα σχόλιο »

Την  Παρασκευή  15 Μαρτίου  2013 πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου  ημερίδα με θέμα την  ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στην εκδήλωση, η οποία είχε ως στόχο τόσο  την ευαισθητοποίηση  όσο και την ενημέρωση σχετικά με ό,τι αφορά τον κόσμο του διαδικτύου, συμμετείχαν γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μετά από τη θερμή υποδοχή των καλεσμένων από το διευθυντή κ Τουρτούνη, ακολούθησε μια  εισαγωγική παρουσίαση με θέμα τον «Δεκάλογο για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο», από την κ Γεωργιάδου, καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας  του 6ου Γυμνασίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση  της διαθεματικής προσέγγισης του θέματος από τους εκπαιδευτικούς  που  συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα η κ Μυριαλλάκη, καθηγήτρια Αγγλικής του 6ου Γυμνασίου, έθεσε σε εφαρμογή  μέσα στην τάξη το παιχνίδι  συζήτησης κι αποφάσεων  ?Play Decide?, στα αγγλικά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν θέματα όπως grooming, sexting, bullying  και να καταλήξουν σε συμπεράσματα τα οποία μας παρουσίασε πολύ εύστοχα  η κ Μυριαλλάκη.

Ο κ Παπανικολάου, καθηγητής Πληροφορικής κάλεσε τους μαθητές να απαντήσουν στο ηλεκτρονικό κουίζ με θέμα το ασφαλέστερο διαδίκτυο, αφού βέβαια περιηγήθηκαν πρώτα στον  ιστοχώρο του  www.saferinternet.gr, ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν  σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις.

 Η καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου  κ Ζαφειρίου  καθοδήγησε τους μαθητές στο διαγωνισμό σχεδιασμού του T-shirt για την καμπάνια του safer internet,κατακτώντας τη 2η θέση πανελλαδικά, καθώς και τον ενδοσχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής με το  σχετικό  θέμα. Πενήντα ένα έργα αναρτήθηκαν στο διάδρομο του σχολείου και ο νικητής, που προέκυψε μετά από κλήρωση , έλαβε ως δώρο το εν λόγω  Τ-shirt!

H  μαθήτρια του Γ1 Θαρρενή Κατσούλη διάβασε το κείμενο με τίτλο:  « Όταν το πάθημα έγινε μάθημα».

Η ημερίδα έκλεισε με τη συμβολή της κ Καράκιζα, Σχολικής Συμβούλου Πληροφορικής Δωδεκανήσου, η οποία αφού  ανέπτυξε τα σημεία  που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, προχώρησε σε εποικοδομητική συζήτηση με γονείς και μαθητές, καταλήγοντας στην πρόταση  από γονείς και συναδέλφους επανάληψης της εκδήλωσης!

Δείτε εδώ την παρουσίαση της κας Γεωργιάδου.

Comments Κανένα σχόλιο »

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                        http://digifest-rho.blogspot.gr/                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Comments Κανένα σχόλιο »

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στη Ρόδο. Η πρώτη αφορά την αξιοποίηση της γελοιογραφίας στη διδακτική πράξη και η δεύτερη είναι μια παρουσίαση βιβλίου του συναδέλφου εκπαιδευτικού Αντώνη Κουντούρη. Αναλυτικά:

1)Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη σύμβουλο φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση». Ομιλητές θα είναι οι κοι: Κουντούρης Μιχάλης και Νίκας Νικόλαος της ομάδας educartoon. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρες 5μ.μ. έως 8μ.μ. στην αίθουσα Ακταίον (Πλατεία Εβδόμης Μαρτίου, Ρόδος). Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στο ευρύ κοινό.

2)Το Σάββατο 1/12/2012, στις 7μμ στο Ακταίον γίνεται παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κουντούρη “Ταξίδι στους Επτά Σοφούς“. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Κώστας Κυπριώτης, Μαρία Χαραλαμπίδη και Θεοδοσία Δασκαλάκη.

Comments Κανένα σχόλιο »

Η ΕΠ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Δ. (Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου) σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, διοργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση με θέμα “Τι σχολείο θέλω”, στην οποία συμμετείχαν τμήματα μαθητών από τα 1ο, 6ο, 7ο Γυμνάσια Ρόδου καθώς και από το Γενικό Λύκειο Αφάντου. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές παρακολούθησαν εργαστήρια στην Αγγλική γλώσσα και έκαναν εργασίες ποικίλων μορφών, μέσω των οποίων ανέδειξαν με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο τις απόψεις τους για το πώς είναι το σχολείο που θέλουν. Το όλο έργο παρουσιάστηκε σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση της ΕΠΕΚΑΔΕΔ, στις 20 Οκτώβρη στη Ρόδο, στην οποία εκτέθηκαν πολλά από τα έργα των μαθητών και έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις. Δείτε την Παρουσίαση των εργασιών των μαθητών που έγινε από την πρόεδρο της ένωσης κ.Μαριάντζελα Μυριαλλάκη καθώς και την σχετική ομιλία του εκπαιδευτικού κ.Γιάννη Ταυρόπουλου.

Comments Κανένα σχόλιο »

Blog created by Maria Samiou