Τη Δευτέρα 2/11/2010 επέστρεψε από τη Μανίλα (Φιλιππίνες) η ομάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 2ου ΣΕΚ Ρόδου που αποτελείται από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, Χατζημάρκο Βασίλη και Νικολαΐδη Κωνσταντίνο με προπονητή τον Καθηγητή πληροφορικής Δημήτρη Κλαδογένη. Η ομάδα συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. 2010 και απέσπασε σημαντική διάκριση, καταλαμβάνοντας μια θέση στη πρώτη δεκάδα (η αναλυτική κατάταξη εντός της δεκάδας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη) στην κατηγορία Λυκείου, σε σύνολο 48 ομάδων που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα από 33 χώρες, περνώντας μπροστά από πολλές ομάδες καταξιωμένες στο χώρο όπως η Κίνα, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία. Κατατάχθηκε Πρώτη από τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή η ομάδα απέκτησε χρήσιμες εμπειρίες που θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες από τη Ρόδο, να μετάσχουν στο μέλλον σε αντίστοιχες διοργανώσεις κατακτώντας ακόμα υψηλότερες θέσεις και απέδειξε πως όποιος τολμά μπορεί και να κατακτά.

Ευχαριστίες οφείλουμε στο Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιδιαιτέρα στον Λέκτορα κ. Φεσάκη Γεώργιο του ΤΕΠΑΕΣ για την υποστήριξη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη τη ελληνική αποστολή που με την πολύ μικρή εμπειρία των μόλις δύο ετών, κατέκτησε πολύ καλές θέσεις σε όλες τις κατηγορίες. Είναι μια καλή αρχή και ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον να δούμε την Ελλάδα να κατακτά και το υψηλότερο σκαλί στο βάθρο της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO).

Δείτε φωτογραφίες απο το διαγωνισμό

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou