Μη δίνετε σημασία στο χρόνο. Ο χρόνος είναι μια σύμβαση της εποχής του πολιτισμού, για να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει τις επικοινωνιακές, τις οικονομικές και τις άλλες ανθρώπινες συναλλαγές. Στο δυτικό πολιτισμό του τελευταίου αιώνα, η κατάτμηση του χρόνου, η πλήρης αποδόμησή του, η αντιστοίχιση κάθε νανοδευτερολέπτου με αναρίθμητες πράξεις των μικροεπεξεργαστών που αλλάζουν ριζικά τις ζωές των ανθρώπων και τις ιστορίες των λαών, οδηγεί σ’ ένα ακατανόητο -για άλλους πολιτισμούς- διαρκές “τρέξιμο”….

Αλλά ο αληθινός χρόνος είναι αυτός που έχουμε μέσα μας. Μετριέται με σταθμούς, στιγμές και αιωνιότητες. Με αποφάσεις, προδοσίες, λέξεις, τραύματα, βλέμματα, χαμόγελα. Με απώλειες και αναχωρήσεις, με υποσχέσεις και αποδράσεις. Με επαναλαμβνόμενους κύκλους και σπειροειδείς επιστροφές. Ο άλλος, των ρολογιών, είναι ο συμβατικός. Μετριέται με ταυτότητες, με θητείες, με δόσεις δανείων και προθεσμίες, με επετείους και πρωτοχρονιές. Είναι ο χρόνος “ο ψεύτης, ο κανονικός”… Ας μην τον αφήσουμε να μας δυναστεύει! Ας φυλάξουμε στοργικά τις προσωπικές μας αιωνιότητες κι ας απελευθερώσουμε τις αισθήσεις και χώρο στην ψυχή, για να υποδεχτούμε τις καινούργιες…

ΤΚ (…ανάμεσα σε συνταγές και μυρωδιές μαγειρικής, καταπολεμώντας με ίδια μέσα την προεόρτια θλίψη εξ αιτίας της υποχρεωτικής χαράς, επειδή… ένας ακόμα χρόνος προστίθεται στις πλάτες μας… και νάχαμε τουλάχιστον να περιμένουμε και… σύνταξη :-) ))) – τι να πει κανείς???…)”

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou