Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής έρχεται να γνωρίσει στους χρήστες του την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξη τους και να αποδείξει ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει ακόμα όλο το μέλλον μπροστά της.
Το Μουσείο Πληροφορικής περιλαμβάνει αντικείμενα που έχουν παρέλθει από το χώρο της τεχνολογίας όχι απαραίτητα λόγω χρόνου, αλλά και λόγω της ραγδαίας εξέλιξης του κλάδου.
Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα για να συγκεντρώθούνε σε έναν χώρο το παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στο οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξη τους μέσα στις τελευταίες τρείς δεκαετίες.
Να σημειωθεί ότι το Μουσείο Πληροφορικής έχει στην κατοχή του υπολογιστικά συστήματα που χρονολογικά ξεκινούν από την δεκαετία του ’80 μια εποχή που αποτέλεσε την απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή (pc) και η συλλογή συνεχώς διευρύνεται για να καλύπτει όλο και περισσότερους τομείς της πληροφορικής. Επίσης, δέχεται οποιαδήποτε προσφορά αντικειμένου της πληροφορικής για τον εμπλουτισμό της έκθεσης.
Για περισσότερες πληροφορίες www.elmp.gr
Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou