Πρόγραμμα Δημιουργίας Φύλλων Ασκήσεων Αριθμητικής για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου
ΜΕΝΟΥ
Αγαπημένα
 

 

Βοήθεια

Ο «Θαλής» είναι διαδικτυακή εφαρμογή η οποία αναπτύχθηκε στη γλώσσα προγραμματισμού PHP. Η λειτουργία της στηρίζεται στις τεχνολογίες HTML, CSS και JavaScript.

Απαιτήσεις της εφαρμογής

Ο «Θαλής» για τη σωστή λειτουργία του χρειάζεται απλά έναν υπολογιστή με δυνατότητα σύνδεσης στο internet, ένα πρόγραμμα περιήγησης (όπως ο Firefox ή ο Internet Explorer) και έναν εκτυπωτή συνδεδεμένο στον υπολογιστή για την εκτύπωση των φύλλων εργασίας με τις ασκήσεις που δημιουργεί ο χρήστης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Τα παλιότερα προγράμματα περιήγησης ή ακόμα, οι παλαιότερες εκδόσεις τους δεν υποστηρίζουν όλες τις προαναφερθείσες τεχνολογίες. Ως εκ τούτου, υπάρχει η πιθανότητα ο «Θαλής» να μη λειτουργεί σωστά με αυτά.

Το πρόγραμμα περιήγησης (browser) που χρησιμοποιείται με το «Θαλή» θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστο:

  • HTML 4.01
  • CSS 1.0
  • JavaScript 1.1

Ενεργοποίηση JavaScript

Πολλά προγράμματα περιήγησης (browsers) δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να απενεργοποιήσει τη JavaScript. Η γλώσσα JavaScript είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του «Θαλή». Στην περίπτωση που είναι απενεργοποιημένη, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη JavaScript στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται.

Δοκιμασμένα προγράμματα περιήγησης

Ο «Θαλής» δοκιμάστηκε μέχρι στιγμής και λειτουργεί σωστά με τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης:

ΠρόγραμμαΈκδοση
Firefox1.0, 1.5, 2.0, 2.1, 3.0, 3.5, 3.6, 4, 5, 6, 7
Konqueror 
Internet Explorer6.0, 7.0, 8.0
Opera8.0

Αν έχετε δοκιμάσει το «Θαλή» με κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης ή άλλη έκδοση που δεν αναφέρεται στον παραπάνω πίνακα, και διαπιστώσατε την ορθή λειτουργία του «Θαλή» με αυτό, παρακαλούμε πείτε μας ποιο είναι για να το συμπληρώσουμε στη λίστα. Χρησιμοποιείστε γι' αυτό το σκοπό τη Φόρμα Επικοινωνίας.

Firefox

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη χρήση του «Θαλή» αλλά και στις εκτυπώσεις των φύλλων ασκήσεων που δημιουργούνται με το «Θαλή», προτείνεται το πρόγραμμα περιήγησης Firefox με ενεργοποιημένη την έγχρωμη εκτύπωση και απενεργοποιημένες τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα.