Πρόγραμμα Δημιουργίας Φύλλων Ασκήσεων Αριθμητικής για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου
ΜΕΝΟΥ
Αγαπημένα
 

 

Οδηγίες εκτύπωσης

Μερικά μικρά μυστικά για το πως θα βελτιστοποιήσετε τις εκτυπώσεις σας, ανάλογα με το φυλλομετρητή που χρησιμοποιείτε!

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εκτυπώσεις των φύλλων ασκήσεων του «Θαλή», προτείνεται το πρόγραμμα περιήγησης Firefox με ενεργοποιημένη την έγχρωμη εκτύπωση.

Για την εκτύπωση των ασκήσεων χρησιμοποιείται το "Μενού ελέγχου της άσκησης" και όχι όχι η εντολή "Εκτύπωση..." από το μενού του προγράμματος περιήγησης. Δείτε σχετικά στις Οδηγίες χρήσης.

1. Απενεργοποιείστε την εκτύπωση Κεφαλίδων και Υποσέλιδων

Τα προγράμματα περιήγησης (φυλλομετρητές ή browsers) έχουν ενεργοποιημένη από προεπιλογή την εκτύπωση Κεφαλίδων και Υποσέλιδων. Ως αποτέλεσμα, μαζί με τις ασκήσεις που δημιουργούνται με το Θαλή, εκτυπώνεται η ημερομημνία, η ώρα, ο αριθμός των σελίδων και άλλες πληροφορίες.

Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει το τι θα εκτυπώνεται στις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα, ή ακόμα και να ορίσει να μην εκτυπώνεται τίποτα σε αυτές τις περιοχές της σελίδας.

Επιλέξτε από τη λίστα που ακολουθεί το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε για να δείτε το πως θα προσαρμόσετε την εκτύπωση κεφαλίδων και υποσέλιδων.

2. Ρυθμίστε την ποιότητα εκτύπωσης

Οι περισσότεροι εκτυπωτές δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ποιότητα εκτύπωσης. Μια χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνουμε πιο πρόχειρες εκτυπώσεις όμως με αντίστοιχη αύξηση της ταχύτητας εκτύπωσης και φυσικά τη μεγαλύτερη οικονομία στη διάρκεια του μελανιού του εκτυπωτή.

Ρυθμίζοντας τον εκτυπωτή για υψηλή ποιότητα εκτύπωσης παίρνουμε καλύτερα αποτελέσματα στο χαρτί, όμως μειώνεται συνήθως η ταχύτητα.