Εκπαίδευση για ανθρώπινα δικαιώματα Εγχειρίδιο
Πρώτα βήματα: Ένα εγχειρίδιο για να αρχίσετε την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (σελ. 200). Στον ιστότοπο του Δικτύου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Νηπιαγωγών www.nipiagogoi.gr.
Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1948). Στον Ιστότοπο του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.
Το πλήρες κείμενο του Χάρτη στα Ελληνικά.
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΟΗΕ, 1989). Στον ιστότοπο του Συνήγορου του Πολίτη.
Νόμος 2101/1992: Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού
Πώς να ξεκινήσω ένα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην τάξη μου. Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής δράσης, ΤΟΜΟΣ 1ος: Ανθρώπινα Δικαιώματα = Λιγότερη Φτώχεια. Οδηγός για τον εκπαιδευτικό, (σελ 20). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικής δράσης, ΤΟΜΟΣ 2ος: Απαιτούμε Αξιοπρέπεια. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις βαθμίδες, (σελ 32). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σχέδιο μαθήματος & υλικό: Δικαιώματα και υποχρεώσεις. Β΄-Ε΄ Τάξεις Δημοτικού, (σελ. 5). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σχέδιο μαθήματος & υλικό: Το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση. Β΄- Ε΄ Τάξεις Δημοτικού, (σελ. 5). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σχέδιο μαθήματος: Πακετάρω και τρέχω. Για όλες τις βαθμίδες και πλαίσια, (σελ. 3). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Σχέδιο μαθήματος: Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Από Νηπιαγωγείο έως Γ΄ Τάξη Δημοτικού, (σελ. 4). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Εκπαιδευτικό υλικό για την παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: Εσύ περιγράφεις, εγώ ακούω, εμείς σκεφτόμαστε. Για Δημοτικό και Γυμνάσιο, (σελ. 3). Στον ιστότοπο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.