Κεντρική σελίδα

Η Εφημερίδα "Καρδαμάς"

Άρθρα

Θέματα Μαθηματικών

Βιογραφικό-Εργασίες

Επικοινωνία

 Συνδέσεις

    

   

Πειραματική  Ιστοσελίδα 

Άγγελου  Λιβαθινού, Καθηγ. Μαθηματικών

 

 

Το  Χωριό  Καρδαμάς Ηλείας  

Περιήγηση  και  Ιστορία  Τόπων

 

Ο Καρδαμάς σήμερα

(Πληροφορίες)

 

 

Καρδαμάς Ηλείας

(Αρχή)

 

Ο Καρδαμάς (Ιστορία)

Το Κουρτίκι

Οι  Πετρούλες

Η Θάλασσα "Παλούκι"

Τοπωνύμια

Το Δημοτικό Σχολείο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος

Οι Εκκλησίες

Προβλήματα

του χωριού

Φωτοφραφίες
Η Χέλμη Το Λατίφι Ο Ασφαλακτός Το Ποτάμι Λαϊκή Γλώσσα Αγροτική Ζωή Λαογραφία      

                             

 

Καλώς ήλθατε στον Καρδαμά

 

   Ο Καρδαμάς είναι ένα παραλιακό χωριό τού Νομού Ηλείας, το οποίο, σύμφωνα με την  γενική απογραφή τού έτους 2001, έχει 1197 κατοίκους.

     Με αφετηρία αυτήν την σελίδα, μπορείτε να περιηγηθήτε και να γνωρίσετε τα διάφορα μέρη τού Καρδαμά, να γνωρίσετε τους παλαιούς και νέους συνοικισμούς του, να μάθετε για την θάλασσα τού χωριού, για το Δημοτικό του Σχολείο, που είναι ένα από τα αρχαιότερα Δημοτικά Σχολεία τού Νομού Ηλείας, και να ενημερωθήτε για τις εκκλησίες τού χωριού.

     Στις σελίδες, που ακολουθούν, θα  ενημερωθήτε για την ιστορία τού χωριού και των συνοικισμών του, για την ιστορία τού Σχολείου, και θα πληροφορηθήτε για τις παλαιές και νέες τοποθεσίες και τα τοπωνύμια τού Καρδαμά.

     Θα ενημερωθήτε για τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδαμά "Κωστής Παλαμάς", έναν από τους παλαιότερους Πολιτιστικούς Συλλόγους τής Ηλείας, για την ιστορία και για την δράση του.

     Θα μάθετε για την Πολιτιστική Στέγη Καρδαμά, και για το κτίριο όπου στεγάζεται, το οποίο είναι από τα παλαιότερα κτίρια τού χωριού.

Ακόμη, θα ενημερωθήτε για τα χρονίζοντα προβλήματα του χωριού, των οποίων η άμεση επίλυση είναι πλέον αναγκαία.

     Οι σελίδες, που ακολουθούν, έχουν συνταχθή από τον ίδιο τον κατασκευαστή και κάτοχο τού δικτυακού αυτού τόπου, και θα βελτιώνονται περιοδικώς, εμπλουτιζόμενες διαρκώς με νέα στοιχεία.

Κάποιες ίσως να είναι ακόμη υπό κατασκευή. Σύντομα θα ολοκληρωθούν και αυτές. Γι' αυτό, ζητούμε ( και ελπίζουμε να έχουμε) την κατανόησή σας.   

 Καλή περιήγηση !

 

Το Χωριό μου, ο Καρδαμάς Ηλείας,

όπως φαίνεται από τον Υδατόπυργό του.

Στο βάθος η θάλασσά του, το "Παλούκι".

-Ο Κεντρικός δρόμος, από δεξιά προς εμπρός-αριστερά, είναι ένας από τους αρχαιότερους δρόμους τής Ηλείας: είναι ο παλαιός δρόμος Πατρών-Αμαλιάδος-Καρδαμά-Πύργου-Ολυμπίας.

-Ο δεύτερος μεγάλος δρόμος, από αριστερά προς εμπρός- δεξιά, είναι τής ίδιας αρχαιότητος με τον πρώτο: Εμπρός οδηγεί προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμός Καρδαμά, και πίσω αριστερά οδηγεί προς τον παλαιόν  οικισμό "Κουρτίκι" Καρδαμά.

                     

 

Προτεινόμενη ανάλυση οθόνης: 1024Χ768

 

 

(C): Κατασκευή  και Περιεχόμενο Ιστοσελίδας:  Άγγελος  Λιβαθινός, Μαθηματικός, 697-8197763,    Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2010