Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος

Προγράμματα Σπουδών, Οδηγίες Διδασκαλίας, Εγχειρίδια, Ψηφιακό Υλικό και Βοηθήματα

myself

Στο χώρο αυτό γίνεται μια προσπάθεια συγκέντρωσης διδακτικού υλικού και οδηγιών ανά μάθημα. Όπως έχω επαναλάβει και αλλού, δεν αποτελεί επίσημο ιστότοπο του ΥΠΑΙΘ.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε επιλέγοντας πρώτα την τάξη από το μενού στο πάνω μέρος της σελίδας και στη συνέχεια το μάθημα που σας ενδιαφέρει.

Κάθε ιστοσελίδα μαθήματος χωρίζεται σε δύο μέρη:

  1. Επίσημο υλικό (νομοθεσία) όπως εγκύκλιοι, ΦΕΚ που αφορούν Προγράμματα Σπουδών, Οδηγίες διδασκαλίας, Διδακτέα / Εξεταστέα Ύλη και τα προτεινόμενα Σχολικά Εγχειρίδια.
  2. Ψηφιακό υλικό που είτε είναι αναρτημένο σε δημόσιους ιστοτόπους και αποθετήρια όπως πχ στην πλατφόρμες "Ιφιγένεια", "Αίσωπος" ή στο "Φωτόδενδρο", είτε και άλλοι πόροι όπως βίντεο στο YouTube και ιστοεξερευνήσεις (δομημένες ερευνητικές δραστηριότητες όπου οι πληροφορίες αντλούνται από το Διαδίκτυο).

Προσοχή: Η πρόσβαση στο υλικό των αποθετηρίων είναι ελεύθερη, ωστόσο στο αποθετήριο "Ιφιγένεια" χρειάζονται οι κωδικοί της επιμόρφωσης στις ΤΠΕ.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε την ύπαρξη κάποιου διδακτικού πόρου που δεν εμφανίζεται στον παρόντα ιστοχώρο, παρακαλώ δηλώστε τον στην φόρμα που έχω δημιουργήσει για αυτόν το σκοπό.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στη φόρμα.

Εάν εσείς είστε ο δημιουργός διδακτικού υλικού, σας προτρέπω να το αναρτήσετε προηγουμένως σε κάποιο επίσημο αποθετήριο όπως π.χ. αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Ελπίζω η προσπάθεια αυτή να φανεί χρήσιμη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ανδρέας Αθανασόπουλος, Μάρτιος 2020