Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Στην επίσκεψή μας στο Αττικό πάρκο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα δελφίνια σε μία καταπληκτική παράσταση. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Στιγμιότυπα από την εκδρομή μπορείτε να δείτε στην παρακάτω παρουσίαση:

https://www.slideshare.net/11dimalex/ss-77891644

 

 

 

 

 

Our cards

Σήμερα ολοκληρώσαμε τις κάρτες μας και τις ταχυδρομίσαμε. Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα που οι ευχές τους θα ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

 

 

Με μεγάλη χαρά πήραμε τις πρώτες κάρτες από τη Σλοβακία , την Πολωνία και την Τσεχία. Και τι έκπληξη!!! Μαζί με τις κάρτες πήραμε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα  και …άλλες μικροεκπλήξεις!

 

eTwinning projects

Our Projects

 

T.O.W.N. (This Other Wonderful Neighbourhood)

ΠΟΛΗ ( Αυτή η Άλλη Υπέροχη Γειτονιά)

Το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς  οι μαθητές της Δ2 τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης (eTwinning) με σχολεία από την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουκρανία, Τουρκία, Πολωνία  και Δημοκρατία της Τσεχίας, με τίτλο T.O.W.N. (This Other Wonderful Neighbourhood). Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Βελίκη Άννα, της Αγγλικής Γλώσσας και Ευστρατόπουλος Νίκος, των Καλλιτεχνικών. Οι μαθητές έπρεπε να κατασκευάσουν μακέτες με κτίρια της πόλης ή του χωριού τους και να τις παρουσιάσουν σε ομάδες προφορικά στην Αγγλική Γλώσσα. Οι παρουσιάσεις βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν σε ψηφιακό χώρο του eTwinning. Επίσης, το σχολείο μας έστειλε ταχυδρομικές επιστολές στα άλλα σχολεία με τα κείμενα των παρουσιάσεων κι έντυπο τουριστικό οδηγό του νομού που μας διέθεσε το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Νομού Σερρών, ενώ παρέλαβε ανάλογες επιστολές από τα σχολεία της Πορτογαλίας και Πολωνίας. Σε αξιολόγηση του έργου από τους συμμετέχοντες μαθητές «οι γειτονιές» των Σερρών και του Castelo Branco από την Πορτογαλία ήταν πρώτες στις προτιμήσεις των μαθητών

Αυτή τη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει σε τρία Έργα e-Twinning, δύο ανταλλαγής καρτών κι ένα αλληλογραφίας. Tα έργα είναι:

Ανταλλαγή καρτών

Christmas Cards Exchange

Τα παιδιά της δευτέρας τάξης έκαναν ανταλλαγή καρτών με σχολεία από

  • Ισπανία
  • Σλοβακία
  • Πολωνία

Christmas is coming

Τα παιδιά της τετάρτης τάξης αντάλλαξαν κάρτες  με σχολεία από

  1. Ιταλία
  2. Ηνωμένο Βασίλειο
  3. Γαλλία
  4. Ρουμανία

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

Knowing new friends from Europe

Οι μαθητές της έκτης τάξης έχουν ηλεκτρονική αλληλογραφία με συνομήλικους τους από σχολείο της Καταλονίας.

 

 

 

 

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήλθατε στο WordPress! Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε να γράφετε!