ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2015

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της άθλησης και της δια βίου άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-9-14 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Την 5η Οκτωβρίου που ήταν για φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας έκανε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναυτικό Όμιλο και σε συνεργασία με το Σβουρένειο Ειδικό Σχολείο του Δήμου μας, πραγματοποίησαν δράσεις σχετικές με τα παραολυμπιακά αγωνίσματα.

Οι εκπαιδευτικοί Φ.Α. αγωγής του σχολείου μας, Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου, Μπαρπάτση Αθανασία και ο συνάδελφος Κ.Φ.Α του ειδικού σχολείου, Κώστας Χατζηδαυΐδ, ενημέρωσαν τους μαθητές για τα παραολυμπιακά αγωνίσματα, καθώς και για τη δύναμη της θέλησης των ανθρώπων με αναπηρία οι οποίοι είναι και αθλητές που παίρνουν μέρος σε αγώνες. Μίλησαν για τις αρετές του αθλητισμού και την βοήθεια που μπορούμε να παράσχουμε στους ιδιαίτερους αυτούς αθλητές προκειμένου να αγωνιστούν. Οι μαθητές μας μαζί με τα παιδιά του ειδικού σχολείου έπαιξαν βόλεϊ καθιστών, Goalball, και έκαναν άλμα σε μήκος για τυφλούς καθώς και αγώνα ταχύτητας για τυφλούς.

Τα παιδιά διασκέδασαν με τα πρωτότυπα αυτά αγωνίσματα, πήραν τα μηνύματα που οι συνάδελφοι συζήτησαν μαζί τους και πρόσφεραν στους μαθητές του ειδικού σχολείου μια αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία.

 

Πρόσθετες πληροφορίες