Greece-Spain: Let’s be friends!! – Ελλάδα-Ισπανία: Ας γίνουμε φίλοι!!

20150504_104229     20150430_102129

 

20150119_102256    20141209_102724

Από την αρχή του σχολικού έτους ξεκίνησε η ταχυδρομική επικοινωνία στην Αγγλική γλώσσα των μαθητών της Ε’ τάξης του σχολείου μας με τα παιδιά του σχολείου Escola La Benaula που βρίσκεται στην περιοχή Caldes de Malavella της Καταλονίας . Ο ενθουσιασμός μας ήταν τεράστιος. Είχαμε τόσα πολλά να πούμε στους καινούριους μας φίλους…για το χωριό μας, τον Πλάτανο, τα Φαλάσσαρνα, την οικογένειά μας, τη ζωή μας κοντά στη φύση,τα παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, τους χορούς, τις φορεσιές,  το σχολείο μας…και είχαμε τόσα πολλά να μάθουμε απο αυτούς….κι έτσι έγινε!! Αρχίσαμε να ανταλλάσουμε γράμματα τα οποία γινόντουσαν όλο και πιο βαριά μιας και αρχίσαμε να στέλνουμε στους φίλους μας δωράκια, Χριστουγεννιάτικες κάρτες, χειροποίητα βραχιολάκια, κοχύλια από την παραλία μας….Άρχισαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο, μέχρι και σοκολάτα μας έστειλαν και σημαία της περιοχής τους με τα ονόματά τους πάνω!

Εν όψει του καλοκαιριού το πρόγραμμά μας έπρεπε να τελειώσει! Στείλαμε όμως στους φίλους μας τη διεύθυνση του σπιτιού μας, ζητήσαμε τη δικιά τους και συμφωνήσαμε οτι θα ανταλλάξουμε το καλοκαίρι καρτ-ποστάλ!

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου. Είδαμε μέσα απο τη φιλία που αναπτύξαμε την κουλτούρα μιας άλλης χώρας. Χρησιμοποιήσαμε τη γνώση μας στα Αγγλικά σε πραγματικές συνθήκες και αποκτήσαμε καινούρια κίνητρα για μάθηση. Τώρα, το να μάθουμε καινούριο λεξιλόγιο και σωστή γραμματική μας έδινε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις σκέψεις μας στους καινούριους μας φίλους και να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Οι Ισπανοί φίλοι μας είπαν στην κυρία τους οτι αγαπάνε τους Ελληνες φίλους τους και οτι στεναχωριούνται πολύ που η επικοινωνία μας θα μειωθεί λόγω καλοκαιριού. Κι εμείς νιώθουμε το ίδιο και τους ευχαριστούμε για όσα μας έμαθαν!Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες απο τις δραστηριότητες του προγράμματος http://www.flipsnack.com/kyriakiii/greece-spain-lets-be-friends.html

 

20150427_103953      20150525_101922

You may also like...

Σχολιάστε