«Γνωριμία με τον τόπο μας στα πλαίσια της αδελφοποίησης με το Β Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου».

Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων

Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα:

«Γνωριμία με τον τόπο μας στα πλαίσια της αδελφοποίησης με το Β Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου».

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πανηγυράκη Φιλία , Σταυρουδάκη Ευαγγελία.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές του Δ1 και Δ2 τμήματος .

Σχολικό έτος 2016-2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ»

ΣΤΌΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :
Να καλλιεργήσουμε τη φιλική σχέση των παιδιών με τους μαθητές του Β Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου.
Να γνωρίσουμε τα φυσικά και πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας.
Να ερευνήσουμε τα ιστορικά στοιχεία της περιοχή μας.
Να επισκεφτούμε τα μνημεία του τόπου μας.
Να μάθουμε για την χλωρίδα και την πανίδα της Κρήτης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων από τους μαθητές του Δ1 και Δ2 τμήματος του δημοτικού σχολείου Περιβολίων.
Ο αριθμός των μαθητών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα ήταν 19 και 20 αντίστοιχα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2017.
Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι δράσεις που ακολουθήθηκαν:
• Αρχικά γνωριστήκαμε με τους μαθητές του Δ1 και Δ2 τμήματος του Β Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου κάνοντας Skype και ανταλλάσσοντας Χριστουγεννιάτικες κάρτες.
• Μετά γνωρίσαμε τη μορφολογία της Κρήτης και τα πιο σπουδαία φυσικά χαρακτηριστικά της όπως το Φαράγγι της Σαμαριάς, το Λαφονήσι κ.α.
• Στη συνέχεια ερευνήσαμε και παρουσιάσαμε σε ομαδική εργασία τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχή μας φτιάχνοντας φυτολόγια μέσα στην τάξη.
• Αργότερα κάναμε εκτενή αναφορά στα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας (μαντινάδες, παραδοσιακοί χοροί) και μέσω Skype ανταλλάξαμε «μαντινάδες» και «τσιατιστά» με τους μαθητές της Κύπρου. Επίσης κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο μας, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας, όπου πήραν μέρος και μαθητές της τάξης μας.
• Ακόμα γνωρίσαμε τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας πηγαίνοντας επίσκεψη σε κάποια από αυτά, κάναμε έρευνα για την ιστορία τους και τα παρουσιάσαμε στην τάξη.
• Τέλος ανταλλάξαμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε για όλα τα παραπάνω με τους μαθητές του Β Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου σε μία τελευταία διαδικτυακή συνάντηση.
Το πρόγραμμα θεωρούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία διότι πετύχαμε τους στόχους μας καθώς και οι μαθητές μας απόλαυσαν την διαδικασία όλου του προγράμματος.

You may also like...

Σχολιάστε