te@ching 2.0

gdestes site

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Επαγγελματικά ενδιαφέροντα

E-mail Εκτύπωση PDF

Δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού για παιδιά δημοτικού με τίτλο «Η ανακυκλωσούπολη» , χρησιμοποιώντας κυρίως τα λογισμικά  MultimediaBuilder, Flash. Αναλυτικά αποτελεί επέκταση της εφαρμογής ενός περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «φροντίζω το περιβάλλον ? μειώνω την κατανάλωση» σε μαθητές της Στ? Δημοτικού. Το λογισμικό της ανακυκλωσούπολης,  απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού κι επιχειρεί ένα πάντρεμα στους τομείς της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Νέων Τεχνολογιών.

Εφαρμογή προγράμματος παραγωγής αφηγηματικού λόγου μέσω της εξερεύνησης της οργάνωσης και της δομής αφηγηματικών κειμένων και της δημιουργίας πρωτότυπων παραμυθιών με πολυτροπικά κείμενα από τους μαθητές. Αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστούν τα παραμύθια των παιδιών με τη βοήθεια λογισμικού παρουσίασης, συνδυάζοντας εικονογράφηση, γραπτό λόγο και αφήγηση.

Ανάπτυξη Σεναρίων αξιοποίησης των ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική, στα πλαίσια της επιμόρφωσης στο ΠΑΚΕ ΠΑΤΡΩΝ., αναρτημένα στο e-portfolio (mahara):

http://bepip-pakeep.cti.gr/mahara/artefact/file/download.php?file=20839

http://bepip-pakeep.cti.gr/mahara/artefact/file/download.php?file=20726

http://bepip-pakeep.cti.gr/mahara/artefact/file/download.php?file=20724

?Teachers4Europe 2012-13?. Ανάπτυξη Projectμε θέμα «Ημερολόγιο Ευροδιαβάσεων» (αναρτημένο στο http://prezi.com/cqhnn93xuemj/euro/). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο να περιηγηθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα της ΕΕ, να αναζητήσουν - με παιγνιώδη τρόπο - πληροφορίες (ιστορικές, γεωγραφικές, πολιτισμικές) σχετικές με τις χώρες που την απαρτίζουν, να ταξιδέψουν νοερά στις χώρες αυτές και να ανακαλύψουν τα δικαιώματά τους ως ευρωπαίοι πολίτες. Στο τέλος κατασκευάστηκε το παιχνίδι των EuroΔιαβάσεων, με καρτέλες ερωτήσεων οι οποίες συντάχθηκαν από τα ίδια τα παιδιά.

Ανάπτυξη διαδικτυακών μαθημάτων με αξιοποίηση και παραγωγή σεναρίων από τους επιμορφούμενους δασκάλους  του Β΄ επιπέδου, σε ΚΣΕ του Πειραιά, τα οποία θα αναρτώνται  στην πλατφόρμα moodle και στη ηλ. δ/νση: http://users.sch.gr/gdestes/moodle..

Δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ. Δημιουργία κι εφαρμογή εκπαιδευτικών Σεναρίων για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

You are here: Αυτοβιογραφικά Επαγγελματικά ενδιαφέροντα