Saferinternet4kids.gr ? Έναρξη λειτουργίας του νέου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Saferinternet4kids.gr ? Έναρξη λειτουργίας του νέου Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

To SaferInternet4Kids  είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου από τον Ιούλιο του 2016 (υπό την αιγίδα του ΙΤΕ) και παρέχει μία διαδικτυακή πλατφόρμα για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλες ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας που δίνει έμφαση στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει εργαλεία και πληροφορίες για ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο δημιουργικό διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter) υπάρχει υποστήριξη, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και ανήλικων χρηστών με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό.

Παράλληλα λειτουργεί η δράση Helpline www.help-line.gr  (τηλ. 210 6007686) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.ά.). Τα στελέχη της Γραμμής Βοήθειας είναι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο.

Μέρος του έργου αποτελεί και η γραμμή καταγγελιών SafeLine www.safeline.gr για το παράνομο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο με έμφαση στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Η γραμμή καταγγελιών συνεργάζεται με την Ελληνική αστυνομία, καθώς επίσης με την Europol και την Interpol μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου INHOPE (www.inhope.org).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *