Βάλτε κανόνες...

Βάλτε κανόνες

Όπως και η σχολική τάξη, έτσι και τα ιστολόγια πρέπει να έχουν κάποιους κανόνες λειτουργίες, που πρέπει να είναι αποδεκτοί. Ακόμη και αν αυτό σας φαίνεται περιττό, διαθέστε λίγο χρόνο, για να αποφύγετε προβλήματα που μπορεί κάποια στιγμή να εμφανιστούν...
Τι σας προτείνουμε:


1. Θέστε έναν κανονισμό λειτουργίας του ιστολογίου

Φτιάξτε ένα «συμφωνητικό» που θα πρέπει να το αποδεχτούν όλοι όσοι μετέχουν. Διαβάστε αυτό που ακολουθεί πιο κάτω, το οποίο βασίζετε σε ένα σχετικό έγγραφο της Microsoft Word και φτιάξτε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

2. Ενημερώστε τη σχολική διεύθυνση

Αυτό δεν είναι πάντα το πιο εύκολο βήμα. Η διεύθυνση, όμως, πρέπει να είναι ενήμερη για το ιστολόγιο που χρησιμοποιείτε και ιδιαίτερα αν αυτό είναι δημόσιο. Αν έχετε θέσει κανόνες χρήσης (δείτε πιο πάνω), καλό είναι να τους θέσετε υπ’ όψιν του διευθυντή σας. Κάτι καλό που θα μπορούσε να προκύψει από αυτό; Να γενικευτούν αυτοί οι κανόνες για τα ιστολόγια του σχολείου, και σε συνεργασία με τον καθηγητή της Πληροφορικής, να δώσετε στους μαθητές σας τη δυνατότητα να φτιάξουν το προσωπικό τους ιστολόγιο, το οποίο θα λειτουργεί με την καθοδήγηση και την επίβλεψη του σχολείου (ιδιαίτερα αν έχετε μικρής ηλικίας μαθητές) και με βάση τους κανονισμούς που έχετε θέσει.

3. Ενημερώστε τους μαθητές και τους γονείς

Οι μαθητές και οι γονείς τους θα πρέπει να είναι ενήμεροι, τόσο για τη λειτουργία του ιστολογίου όσο και για τους κανονισμούς που έχετε θέσει. Αυτό θα πρέπει να το προσέξετε, ιδιαίτερα, αν διδάσκετε μικρής ηλικίας παιδιά. Τον ίδιο κανονισμό θα τον αναρτήσετε στο ιστολόγιο, για να μπορούν να τον διαβάζουν όλοι όσοι μετέχουν σε αυτό.
Εικονίδιο ε-Μηχανής Συμφωνητικό λειτουργίας ιστολογίου

Για να δείτε ένα δείγμα ενός συμφωνητικού λειτουργίας ενός ιστολογίου, κάντε κλικ εδώ...

Πάρτε, απλώς, κάποιες ιδέες και προσαρμόστε τες, ανάλογα με τη δική σας τάξη.