Σκέψεις για το σχολείο-Νο8

Tο σχολείο εκτός απο χώρος εκπαίδευσης και μάθησης είναι και χώρος στον οποίο κοινωνικοποιούμαστε και μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε με διαφορετικούς ανθρώπους.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές επιθυμούν να μην πηγαίνουν σχολείο κυρίως λόγω των μαθημάτων, των καθηγητών/δασκάλων αλλα και λόγω του πρωινού ξυπνήματος .Αυτό όμως που απωθεί τους περισσότερους μαθητές είναι η αυστηρότητα ορισμένων καθηγητών , οι απαιτήσεις που έχουν από τους μαθητές και ο μεγάλος όγκος μαθημάτων και εργασιών που τους αναθέτουν.Ως άμεσο επακόλουθο των παραπάνω είναι οι συγκρούσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών να μη λείπουν

Εκτός όμως απο τα πολλά και διαφορετικά μαθήματα που έχουν να μελετήσουν και εκτός απο τις συγκρούσεις με τους δασκάλους/καθηγητές,είναι και το πρόβλημα κοινωνικοποίησης που αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές.Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παιδιά,λιγότερα θαρραλέα και περισσότερο εσωστρεφή πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού.Ο σχολικός εκφοβισμός,γνωστός και ως bullying,δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα,άγχος και ανασφάλεια με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην θέλει να πηγαίνει σχολείο.

Κατά τη γνώμη μου το σχολείο πρέπει να αλλάξει.Μέτρα πρέπει να παρθούν πρώτα από όλα για τη δραστική μείωση και εάν είναι δυνατό την εξαφάνιση του bullying. Σε αυτό πρέπει να  συμβάλλουν τόσο οι καθηγητές  όσο και οι ίδιοι οι μαθητές.Οσο αφορά το τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων, θα πρότεινα οι καθηγητές να βρουν τρόπους ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον και πιο ελκυστικό το μάθημα σε όσο περισσότερους μαθητές γίνεται.

One thought on “Σκέψεις για το σχολείο-Νο8

  • 19 Μαρτίου 2016 at 22:02
    Permalink

    To θέμα με τον σχολικό εκφοβισμό είναι πολύ σοβαρό. Οι περιπτώσεις bullying πρέπει να βγαίνουν και να καταγγέλονται όχι μόνο από τον παθόντα αλλά και από όλους τους παρατηρητές.

Αφήστε μια απάντηση