Το «ιδανικό» σχολείο…Νο7

Συνεχώς ακούμε και αναπαράγουμε το γεγονός ότι τα σχολεία δεν είναι όπως θα έπρεπε, δεν είναι αρκετά, δεν είναι ιδανικά. Πώς όμως ορίζουμε το ιδανικό;

Το ιδανικό σχολείο για κάποιους είναι αυτό που θα διαθέτει καλύτερες εγκαταστάσεις ,νεότερες και θα παρέχει περισσότερες δυνατότητες στους μαθητές. Για κάποιους άλλους το καταλληλότερο θα ήταν τα σχολεία μας να έχουν καλύτερα μαθήματα,πιο οργανωμένο πρόγραμμα, που να προσφέρει στους μαθητές περισσότερες ευκαιρίες να εκφράσουν τα φυσικά τους ταλέντα και να τα καλλιεργήσουν βαθύτερα. Έπειτα υπάρχουν άλλοι που θεωρούν πως αν αναβαθμίζονταν λίγο τα ωράρια των Ελληνικών σχολείων , αυτό θα τα καθιστούσε ιδανικά. Και τέλος υπάρχουν και κάποιοι (ελάχιστοι σε αριθμό) οι οποίοι δεν έχουν καμία απαίτηση από το Ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως δεν υπάρχει ιδανικό σχολείο. Όλα είναι στο μυαλό μας. Ο καθένας ορίζει το ιδανικό λαμβάνοντας υπ’όψη τα δικά του πρότυπα και τις δικιές του ιδέες δημιουργώντας τη δική του οπτική γωνία για την εκπαίδευση. Όσο λοιπόν κι αν προσπαθήσει το δημόσιο σχολείο να αναβαθμιστεί δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει το «ιδανικό» γιατί απλούστατα θα υπάρχουν πάντα άτομα που θα έχουν άλλη άποψη και διαφορετικού επιπέδου απαιτήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι ας μην την αποδεχόμαστε.

One thought on “Το «ιδανικό» σχολείο…Νο7

  • 19 Μαρτίου 2016 at 21:56
    Permalink

    Περισσότερη αισιοδοξία. Τα πράγματα ,οι καταστάσεις δεν είναι στάσιμα. Ίσως είναι και στο χέρι μας να δούμε τις αλλαγές που θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση